CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Optiuni mai sanatoase pentru mancarea pe care o iei la pachet

 

cum-sa-alegi-mancare-mai-sanatoasaMancarea la pachet a devenit o parte comuna a dietei de zi cu zi. Nu spune nimeni ca aceasta mancare nu este satioasa, rapid de pregatit, ieftina sau ca nu are puterea de a-ti face viata mult mai usoara. Cu toate acestea, poate avea un efect daunator asupra sanatatii daca devine obisnuinta.

Mancarea pentru pachet este ieftina pentru un motiv si anume datorita calitatii alimentelor folosite. Grasimi ieftine, cunoscute pentru efectul devastator asupra inimii, zahar si numerosi conservanti sau arome din ce in ce mai raspandite in dieta noastra zilnica.

Desi mancarea pe care o luam la pachet este in general mai putin sanatoasa decat mancarea gatita acasa, poti avea optiuni mai sanatoase chiar si pentru aceasta. Daca a lua mancare la pachet a devenit un mod de viata pentru tine, mai jos ai cateva optiuni mai sanatoase care pot taia din numarul de calorii si grasimi pe care le consumi si care vor avea un efect pozitiv asupra sanatatii tale generale.

Optiuni mai sanatoase pentru burger
Cea mai rapida cale a taia din numarul de calorii cand iti pregatesti burgerul este sa alegi un burger mai mic si ca pe viitor sa nu alegi dimensiunile cele mai mari. Desi portia ar putea parea prea mica in comparatie cu dimensiunea cu care ai fost obisnuit, de cele mai multe ori, dimensiunile burgerilor pentru copii contin suficiente calorii pentru un adult.

O alta cale de a taia din calorii sau grasimi este sa limitezi ceea ce adaugi la burgerul pe care il pregatesti. Evita sa adaugi inca un ou, mai multa branza, sunca sau dressing cu un continut crescut de grasimi cum ar fi maioneza, si stai departe de burgerii care au doua chiftele din carne.

Un burger din legume este optiunea mai sanatoasa.

Este deasemenea foarte important sa tii cont ca portiile de cartofi prajiti, milk-shake-urile si sucurile adauga foarte multe calorii la un fel de mancare deja incarcat caloric. Daca iti comanzi un burger, ia-ti langa o salata si alege sa bei apa. Incearca unele din cele mai sanatoase optiuni din meniu cum ar fi iaurturile degresate in locul shake-urilor pline de calorii.

Optiuni mai sanatoase pentru pui
Puiul prajit luat la pachet poate fi plin de grasimi si calorii, dar poti face cateva schimbari simple pentru a le reduce numarul chiar drastic. Pentru inceput, evita tot ce este „extra crocant” sau prajit pentru ca acestea au cele mai multe grasimi si evita sosurile care pot adauga inca o cantitate uriasa de calorii.

Alege pieptul de pui fara piele daca este posibil sau indeparteaza pielea pentru a scade din calorii. Un fel de mancare la care trebuie sa fii foarte atent in mod deosebit este salata Caesar. Desi pare o optiune sanatoasa, contine bacon, sos cremos si crutoane, ceea ce inseamna ca poate avea mai multe calorii decat un burger urias. Opteaza pentru salate cu pui pregatit pe gratar si sandwish-uri.

Optiuni mai sanatoase pentru mancarea chinezeasca
Mancarea chinezeasca are foarte multe optiuni pentru cei care vor sa manance sanatos, dar uneori poate fi destul de dificil sa le gasesti in marea oferta de alimente prajite, bogate in calorii. Inca o data, tot ce este foarte prajit sau crocant trebuie evitat, chiar daca produsul in sine pare a fi o optiune sanatoasa.

Optiunile dulci si acre contin foarte mult zahar, iar felurile de mancare pe baza de nuca de cocos tind sa fie bogate in grasimi nesanatoase. Surprinzator, unele supe din Asia, dulci sau acre, pot avea un continut de calorii surprinzator de mare datorita continutului ridicat de sare. In locul acestor alimente opteaza pentru alimentele fierte sau coapte.

Alege orezul sau fideaua in locul alimentelor prajite si incearca sa mananci cat mai multe legume in loc de carne. Peste pregatit la aburi sau pe gratar este o optiune excelenta! Deasemenea, trebuie sa ai grija la sosul bogat in calorii.

Optiuni mai sanatoase pentru mancarea italiana
Pizza si pastele sunt printre cele mai populare mancaruri care se iau la pachet si nu este nicio indoiala ca uneori reprezinta alegeri nesanatoase. Branza, carnea semipreparata bogata in grasimi, sosurile si cantitatile mari de aluat de paine, toate joaca un rol important in bucataria italiana. Consumate in exces, pot dauna sanatatii.

Cand vine vorba de pizza, evita optiunile cu blat gros sau umplut si alege-le pe cele cu legume in locul celor cu carne sau branza. Evita painea cu usturoi, alege painea simpla sau baghetele si mananca o salata simpla.

Pastele pot fi optiuni sanatoase. Alege-le pe cele cu sos de rosii sau pe baza de legume in locul celor cu sosuri cremoase si comanda-le ca fel principal, nu ca aperitiv.

Nu-ti fie frica sa iesi in afara zonei de confort si incearca unele feluri de mancare italienesti mai putin populare; aperitivele pe baza de legume, mancarurile vegetariene sau pestele la gratar reprezinta optiuni mai sanatoase.

Optiuni mai sanatoase pentru sandwish-uri
Asemanatoare cu burgerii, optiunile mai sanatoase pentru sandwish-uri tin de marime. Cand vine vorba de continut, multe restaurante iti permit sa alegi, ceea ce inseamna ca nu ai nicio scuza daca nu gasesti o optiune sanatoasa.

Evita carnea cu un continut ridicat de grasimi cum e baconul, salamul sau chiftelele si alege optiuni mai slabe cum ar fi sunca, puiul pe gratar sau friptura de vita. Stai departe de branza cu multe grasimi sau maioneza si alege versiuni cu un continut scazut de grasimi si calorii: pentru gust, poti adauga mustar. Daca este posibil, alege paine din cereale integrale si adauga cat mai multe legume posibil.

Optiuni mai sanatoase pentru mancarea mexicana
Mancarea mexicana traditionala contine legume si fasole si poate fi o optiune chiar sanatoasa; cu toate acestea, felurile de mancare mai comune contin cantitati foarte mari de branza sau smantana si tind sa contina un numar consistent de grasimi si calorii.

Incearca sa eviti felurile de mancare ce contin alimente prajite cum ar fi tacos si nachos crocante; alege in schimb tacos cu carne slaba si legume, fasole neagra si carne la gratar. Evita sa adaugi branza si smantana acolo unde este posibil, si consuma feluri de mancare ce contin creveti si legume.

 

2 comentarii pentru “Optiuni mai sanatoase pentru mancarea pe care o iei la pachet”  

  1. Liviu Andrei spune:

    Un articol foarte bun. Multumesc

  2. wellness spune:

    In loc de branza cu multe grasimi sau maioneza adauga mustar.

Adauga un comentariu pentru Optiuni mai sanatoase pentru mancarea pe care o iei la pachet 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Optiuni mai sanatoase pentru mancarea pe care o iei la pachet
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .