CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Apa

Apa poate influenta alegerile alimentare

 

Apa poate influenta alegerile alimentare Ceea ce bei poate influenta ceea ce alegi sa mananci.

Tindem sa acordam mult mai multa atentie alimentelor pe care le mancam decat lichidelor pe care alegem sa le bem – de obicei ne hotaram ce vrem sa bem abia dupa ce ne-am hotarat ce dorim sa mancam.

Dar sunt momente in care bautura te ajuta sa alegi. Spre exemplu, daca bei un pahar de lapte rece si dintr-o data vei simti nevoia sa mananci biscuiti cu ciocolata. O cafea fierbinte iti trezeste imediat pofta de gogosi. Exista cineva care nu a observat cat de bine “merge” o bere dupa alimente grase sau sarate cum e pizza , hot-dog sau alune? Daca anumite alimente te pot influenta sa faci alegeri alimentare gresite, este posibil ca alte bauturi sa te ajute sa faci alegeri bune?

Cercetatorii de la Universitatea din Oregon si de la Universitatea din Michigan sunt de parere ca exista bauturi care iti pot influenta alegerile alimentare in bine.

Consumand apa iti poti imbunatati alegerile alimentare. Cercetatorii au desfasurat doua experimente simple, concepute pentru a-si da seama daca anumite combinatii de mancaruri-bauturi sunt de fapt preferinte pe care le dezvoltam de timpuriu.

Pentru inceput, cercetatorii au realizat studiul pe 60 de tineri pentru a afla care sunt preferintele acestora cu privire la combinatii variate de mancaruri si sucuri. Concluziile au fost clare – bauturile acidulate merg perfect cu pizza sau cartofi prajiti dar cand vine vorba de legume crude sau fierte, tinerii aleg sa consume apa.

In al doilea studiu, celor 75 de prescolari si s-au oferit gustari de morcovi si ardei gras. Aceste gustari au fost oferite in doua ocazii separate, cu apa sau suc de fructe. Nimic surprinzator, copiii au ales sa bea mai mult suc de fructe decat apa. In cele din urma, sucul este dulce. Dar lucrul interesant este ca acesti copii au mancat mai multe legume dupa ce ai baut apa decat dupa ce au baut suc de fructe.

Descoperirile au sugerat faptul ca copiii pot invata foarte devreme sa asocieze anumite bauturi cu anumite produse alimentare. Bauturile acidulate merg foarte bine cu mancarurile grase, sarate, si nu cu legumele. Acesti copii pot pastra obiceiurile alimentare pe masura ce cresc.

Daca va expunetii copiii la aceasta combinatie pe toata durata copilariei, bauturi acidulate-sare-grasimi, de fiecare data cand o sa consume o bautura dulce, o sa simta nevoia sa manance si un burger, cartofi prajiti sau pizza.

Si astfel, spun autorii, daca alegerea bauturii determina daca vom manca sau nu legume, atunci poate ar trebui sa ne gandim la bautura mai intai – din moment ce alegerea corecta a acesteia ne poate ghida sa facem alegeri mai bune in timpul mesei.

Cu siguranta va fi nevoie de mult mai mult decat un pumn sau doi de legume si apa pentru a combate epidemia de obezitate infantila. Daca copiii ar invata de timpuriu cum sa asocieze bauturile sanatoase cu alimente sanatoase, s-ar obisnui sa manance mai multe legume iar acesta ar fi un inceput nemaipomenit.

 

Adauga un comentariu pentru Apa poate influenta alegerile alimentare 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Apa

 Apa poate influenta alegerile alimentare
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .