CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

>

2013

>

septembrie

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

Archive for septembrie, 2013

 

metabolismulAuzim foarte multe despre metabolism si de multe ori dam vina pe un „metabolism lent” pentru inabilitatea noastra de a ne pastra greutatea sub control. Afla ce factori afecteaza rata metabolica si ce poti face pentru a schimba acest lucru. Ce este matabolismul mai exact? Poti face ceva pentru a-l schimba?

Adevaruri si mituri despre metabolism

Este adevarat ca greutatea corpului tau si metabolismul au o legatura dar poate nu in modul in care crezi tu. Termenul „metabolism” se refera la toate procesele chimice prin care corpul tau trece pentru a te mentine in viata. Cand corpul tau transforma caloriile din mancare in energie sau creaza chimicale de care celulele au nevoie pentru a-si face treaba – acesta este procesul metabolic. Aceste procese prin care corpul tau trece zilnic, sute de procese, sunt cele care creaza „metabolismul”.

Pentru unele persoane termenul „rata metabolica” poate genera confuzii. Cand auzi cuvantul „rata” te poti gandi la „viteza” sau „timp” asa ca este rezonabil sa presupunem ca rata metabolica poate insemna doar cat de repede (sau incet) isi face corpul tau treaba.

In realitate, insa, rata metabolica ( sau mai exact, rata metabolismului bazal) se refera la numarul de calorii pe care le arzi intr-o perioada de 24 de ore doar pentru a-ti pastra functionabile procesele de baza ale organismului – cum ar fi circulatia sangelui sau respiratia.

Citeste mai departe…

 

piele-curataTrebuie sa iti intre bine in cap: curata, curata, curata! Cheia catre o piele sanatoasa este o fata curata. Este vital sa ai fata curata daca vrei o piele sanatoasa si nu pot sublinia suficient de mult cat de importanta este curatarea ei.

Mai jos ai sapte sfaturi pentru o fata curata, sfaturi care te vor ajuta sa obtii o piele frumoasa in scurt timp. Nu este suficient sa speli murdaria de la suprafata ci ai nevoie sa cureti pielea si de celulele moarte.

Curata-ti calea catre o piele sanatoasa

1. Curata-ti pielea de doua ori pe zi, in fiecare dimineata si in fiecare seara inainte de culcare, indiferent de orice. Doar pentru ca pielea ta pare a fi curata nu inseamna ca si este! Cel mai probabil este acoperita cu impuritati care ii pot face rau.

2. Evita sapunurile normale si foloseste produse de curatare speciale pentru fata care sunt gentile si sunt create pentru tipul tau de piele.

Citeste mai departe…

 

spiritul-competitivAfla de ce un spirit competitiv sanatos te poate face sa ai mai mult succes in viata! Cu alte cuvinte, “ provocandu-te, vei avea mai mult succes, atat pe teren cat si in afara acestuia”. Stabileste-ti un obiectiv si atinge-l! Acest lucru iti va oferi satisfactie.

Nascut pentru a concura

Toti oamenii sunt conceputi pentru a concura la un anumit nivel. In primele zile ale existentei noastre, concuram pentru a supravietui. Cu toate acestea, este uimitor in ziua de azi, ca a fi activ este o alegere. Nu mai suntem nevoiti sa alergam, sa inotam sau sa ne luptam pentru a obtine hrana. Nu trebuie sa alergam pentru a nu deveni la randul nostru hrana. In istorie, oamenii inactivi, pur si simplu nu ar fi supravietuit.

In societatea noastra moderna, cred ca inca posedam dorinta naturala de a concura. Persoanele care considera ca nu sunt talentate din punct de vedere atletic, gasesc alte modalitati de a-si indeplini nevoia de a concura: jocuri academice, jocuri pe calculator sau pur si simplu sunt competitivi la locul de munca.

Citeste mai departe…

 

sfaturi-fitnessEsti gata sa iti imbunatatesti nivelul de fitness? Este timpul sa devii inteligent cand vine vorba de fitness. Ce-ai zice daca ti-as spune ca in scopul de a-ti imbunatati nivelul de fitness, trebuie sa incetinesti putin? Majoritatea oamenilor cred ca pentru a obtine rezultate trebuie sa te fortezi.

Cu toate acestea, nu este nevoie sa ajungi la epuizare. Adevarul este ca antrenamentele tale trebuie sa progreseze in timp. Progresul nu trebuie sa fie sub forma unui salt urias pentru ca pasii mici functioneaza cel mai bine.

La oricare nivel te-ai afla, fie ca esti incepator sau avansat, daca iti asculti corpul si continui sa te fortezi treptat, zi dupa zi, vei obtine rezultate foarte bune. Sa luam in considerare o conceptie gresita destul de comuna in randul persoanelor care abia au inceput un program de fitness. Cand treci la un nou stil de viata, mult mai sanatos si activ, este foarte usor sa te fortezi prea tare, prea repede. Exista adesea o reactie in lant:

1. Dintr-o data, efortul fizic elibereaza un flux de endorfine care te fac sa te simti bine. Este posibil sa te simti multumit de nivelul de fitness la care ai ajuns dar si de forma corpului care este din ce in ce mai tonifiata.

Citeste mai departe…

 

somn-de-frumuseteSomn si Frumusete! Sari peste orele in care ar trebui sa dormi? Cu totii stim cat de importanta este o nutritie sanatoasa si un stil de viata activ pentru sanatatea si pentru aspectul nostru. Trebuie sa stii ca un somn bun este crucial! Este numit “somn de frumusete” pentru un motiv si poate fi o scuza nevinovata sa dormi si sa te odihnesti cat mai mult posibil. Uneori nu este atat de usor!

Sa ai un somn bun noaptea, indiferent de cat de obosit esti, poate fi dificil. Avem atat de multe lucruri de facut si atat de multe in minte, ca uneori este greu sa te deconectezi de toate si sa ai un somn de calitate. Fara somn, tindem sa aratam obositi, tristi si mai batrani!

Somnul de Frumusete

Mai jos ai cateva sfaturi care te vor ajuta sa intri in lumea viselor pentru un somn linistitor de 8 ore.

Exercitii fizice
Exercitiile fizice te vor ajuta sa iti tii hormonii de stres sub control. Daca ai 20 de minute libere si poti sa faci o plimbare, fa-o! Acea plimbare te va ajuta sa dormi mai bine.

Citeste mai departe…

 
vineri,13 septembrie, 2013

sistemul-digestivBuna functionare a sistemului digestiv se bazeaza pe alimentele potrivite, la momentul potrivit. Din toate functiile corpului nostru, noi ne concentram cel mai mult asupra sistemului digestiv. La urma urmei, acesta ne trimite semnale toata ziua – ba ne este foame, ba avem gaze, etc. Sistemul digestiv are o cale de a comunica si are foarte multe de spus despre ce mananci, precum si despre cat de des mananci.

Multi oameni mananca prea mult sau prea repede, nu mananca suficiente fibre sau sar peste mesele principale ale zilei – ca apoi sa isi pregateasca o farfurie uriasa cu mancare. Luand in considerare cat de abuzat este sistemul nostru digestiv, este de mirare ca nu suferim chiar mai mult decat o facem (gazele, balonarea, constiparea). Sa vedem ce putem face pentru a mai lua din presiunea exercitata asupra sistemului digestiv.

Probleme digestive comune: gazele, balonarea si neregulile digestive

Producerea gazelor este o parte normala a procesului digestiv si, in afara situatiei in care ar fi in exces, indica un aport sanatos de fibre si un tract digestiv functionabil. Majoritatea alimentelor care contin carbohidrati, totul de la fasole la covrigi, nu sunt in totalitate procesate pe percursul digestiei asa ca bacteriile din intestine preiau conducerea producand gaz, pe masura ce completeaza procesul digestiv. O persoana, in medie, elibereaza aproximativ o jumatate de litru de gaz pe parcursul unei zile. Unii oameni se simt balonati dupa ce mananca – senzatie care vine destul de rapid, de obicei in partea superioara a abdomenului.

Citeste mai departe…

 

4-pasi-simpli-cu-ajutorul-carora-vei-arata-splendidVrei sa arati si sa te simti macar putin mai bine decat ieri dar cu efort minim? Nu trebuie sa recurgi la masuri extreme pentru a obtine frumusetea dar uneori schimbarile mici au cel mai mare impact.

Sfaturi simple dar cu impact mare asupra frumusetii: Fa ingrijirea de seara a pielii accesibila

Fie ca esti femeie sau barbat, ar trebui ca intotdeauna sa iti cureti fata. Asa ca, in serile in care nu ai putere sa ajungi pana la baie, intinde-te catre noptiera. Pastreaza in sertar servetele demachiante, crema de noapte si balsamul de buze.

Indiferent de cat de obosita sau lenesa esti, nu trebuie sa adormi cu fata murdara, mai ales ca ai produsele de ingrijire necesare in seratrul de langa pat. Aminteste-ti, sa faci ceva este mai bine decat sa nu faci nimic. Nimeni nu vrea sa se trezeasca cu pielea uscata si pori infundati.

Citeste mai departe…

 

cum-sa-iti-intri-in-formaFaci suficient de mult sport? Iti doresti sa ai corpul tonifiat dar trec saptamani si nu esti activ deloc? In ciuda bunelor intentii, toti putem fi prinsi in rutina zilelor fara exercitii fizice. Suntem ocupati mereu iar fitness-ul nu isi face loc mereu pe lista cu prioritati. Din nefericire, unii cred ca si-au iesit atat de mult din forma incat nu isi mai pot tonifia corpul vreodata.

Sunt aici sa iti spun ca poti sa iti tonifiezi corpul! Indiferent de nivelul la care ai ajuns, sfaturile de azi iti pot fi de folos.

Aceste sfaturi sunt create pentru aceia care vor in mod sincer sa isi reintre in forma dar nu stiu de unde sa inceapa pentru ca, in momentul asta tot ce ar putea sa faca pare inutil. Nu dispera!

Programul de fitness:

Urmeaza urmatoarele sfaturi si este posibil sa iti recapeti vointa, increderea in sine si energia, in foarte scurt timp.

Citeste mai departe…

 

sanatatea-inimiiO dieta sanatoasa este la fel de buna pentru inima ta cat si pentru papilele tale gustative. Un lucru e sa stii ce sa mananci dar altul sa stii de ce. Multa lume se blocheaza la faptul ca trebuie sa incorporeze cat mai multe alimente sanatoase in dieta lor. Mai jos vom discuta despre “ce”, “de ce” si cel mai important “cum” poti avea o dieta sanatoasa pentru inima ta.

Ce trebuie sa mananci: Fructe si legume din abundenta

De ce sunt sanatoase pentru inima ta:

Pe langa faptul ca sunt sarace in calorii, au un continut ridicat de fibre, vitamine si minerale, fructele si legumele aprovizioneaza corpul cu antioxidanti. Ca parte a metabolismului zilnic, organismul produce radicali liberi – molecule foarte reactive care pot afecta negativ celulele si tesuturile. Este important sa pastrezi formarea lor sub control, deoarece radicalii liberi pot deteriora vasele de sange si pot ajuta asa-numitul “colesterol rau” sa se formeze pe peretii arterelor. Antioxodantii ofera protectie pastrand producerea radicalilor liberi la minimum.

Citeste mai departe…

 
Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

  2013  

septembrie

 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .