CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

>

2012

>

mai

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

Archive for mai, 2012

 

Apa poate influenta alegerile alimentare Ceea ce bei poate influenta ceea ce alegi sa mananci.

Tindem sa acordam mult mai multa atentie alimentelor pe care le mancam decat lichidelor pe care alegem sa le bem – de obicei ne hotaram ce vrem sa bem abia dupa ce ne-am hotarat ce dorim sa mancam.

Dar sunt momente in care bautura te ajuta sa alegi. Spre exemplu, daca bei un pahar de lapte rece si dintr-o data vei simti nevoia sa mananci biscuiti cu ciocolata. O cafea fierbinte iti trezeste imediat pofta de gogosi. Exista cineva care nu a observat cat de bine “merge” o bere dupa alimente grase sau sarate cum e pizza , hot-dog sau alune? Daca anumite alimente te pot influenta sa faci alegeri alimentare gresite, este posibil ca alte bauturi sa te ajute sa faci alegeri bune?

Cercetatorii de la Universitatea din Oregon si de la Universitatea din Michigan sunt de parere ca exista bauturi care iti pot influenta alegerile alimentare in bine.

Consumand apa iti poti imbunatati alegerile alimentare. Cercetatorii au desfasurat doua experimente simple, concepute pentru a-si da seama daca anumite combinatii de mancaruri-bauturi sunt de fapt preferinte pe care le dezvoltam de timpuriu.

Pentru inceput, cercetatorii au realizat studiul pe 60 de tineri pentru a afla care sunt preferintele acestora cu privire la combinatii variate de mancaruri si sucuri. Concluziile au fost clare – bauturile acidulate merg perfect cu pizza sau cartofi prajiti dar cand vine vorba de legume crude sau fierte, tinerii aleg sa consume apa.

Citeste mai departe…

 

Cum sa planifici mese rapide si sanatoase

Este mai usor sa respecti o dieta sanatoasa atunci cand urmezi un anumit plan si primesti sfaturi utile.

Cand vine de planificare, exista doua extreme. Exista oamani care nu planifica niciodata – sunt cei care prefera sa astepte sa li se faca pofta de un anumit fel de mancare. Ei nu sunt disciplinati cand vine vorba de a respecta cu strictete o dieta. Pe cealalta parte, sunt persoane pentru care planificarea meselor a devenit rutina.
Spre exemplu, sa ei pot avea  in meniu aceleasi mancaruri saptamana dupa saptamana: luni mancare cu pui, marti spaghetti… ati prins ideea.

Undeva intre aceste extreme, exista o abordare sanatoasa a planificarii meselor care nu este nici stresanta si nici nu iti rapeste mult timp.  Mai jos vei gasi sfaturi care iti vor fi de ajutor.

Pastreaza la indemana retete de mancaruri usoare, rapide si sanatoase. Retete pentru mancaruri cu valoare nutritionala ridicata poti gasi foarte usor in cartile de bucate, in reviste sau pe internet iar cand ai o duzina din care sa alegi, le poti roti timp de cateva saptamani iar cinele tale nu vor intra in rutina.

Pastreaza intotdeauna alimente sanatoase la indemana. Pastreaza fructe, legume si fructe de mare in frigider iar camara pastreaz-o plina cu cereale integrale, conserve de fasole, ton si rosii, bulion, condimente, ierburi si zarzavat. Cu aceste alimente la indemana, poti pregati o supa sanatoasa, curry sau paste in foarte scurt timp.

Citeste mai departe…

 

De ce mananci mai mult decat creziNu suntem intotdeauna constienti de ceea ce mancam iar acele calorii extra se pot depune foarte usor. Uneori caloriile in plus sunt atat de evidente incat te intrebi cum de oamenii nu le observa.

Persoanele care pastreaza o evidenta a ceea ce mananca, fac o treaba buna in general – cel putin atunci cand noteaza ce au mancat la mesele principale si ca gustari. Daca ai decis sa notezi ceea ce mananci, trebuie sa scrii totul in afara de apa. Totul trebuie trecut pe hartie, nu conteaza cat de mic e sau cat de nesemnificativ poate parea alimentul. Pentru ca acele lucruri micute chiar pot adauga kilograme la greutatea actuala.  Pare incredibil, nu-i asa?

Iata cateva exemple de gustari din viata reala:
– Bucatele de alimente oferite gratuit pentru a fi gustate in magazinul alimentar: 100 calorii

– 6 cartofi prajiti mancati din farfuria unui prieten, la pranz: 120 calorii

– Ultimele linguri de piure de cartofi de la cina: 110 calorii

– Trei muscaturi din aluatul de prajituri cu ciocolata: 150 calorii

– Jumatate de felie de paine prajita cu usturoi si jumatate de farfurie de spaghetti lasata de copilul tau: 200 calorii.-

– Un pahar cu vin dulce sau bere dupa servici, pot adauga intr-o dieta mai mult sau mai putin de 200-300 calorii.

Crema din cafeaua ta, bomboanele luate de pe biroul unui coleg, cateva maini de floricele cu unt – toate ingrasa. Arunca o privire inapoi si analizeaza-ti putin dieta. S-a strecurat vreo calorie pe langa tine?

 

Mananci prea multe alimente sanatoase

Uneori te intrebi daca ai putea sa mananci prea mult dintr-un aliment care iti face bine? Aceasta intrebare se pune destul de des, mai ales cand vine vorba de fructe.

In functie de problema care te framanta, raspunsul poate fi da sau nu. Daca esti ingrijorat ca mananci “prea mult zahar” din fructe, atunci as spune ca preocuparea este nejustificata. Da, fructele sunt dulci pentru ca au zahar natural, dar pe langa acesta contin si foarte multe vitamine, minerale, fibre si o serie de fitonutrienti sanatosi, care actioneaza ca antioxidanti. Si probabil nu consumi atat de mult zahar din fructe precum crezi – trebuie sa mananci un sfert dintr-un pepene mare pentru a consuma aproape la fel de mult zahar ca atunci cand bei un pahar de marime medie de bautura racoritoare.

Daca esti ingrijorat ca vei consuma prea mult dintr-o anumita vitamina sau mineral, te poti linisti. Suntem conceputi sa mancam o varietate larga de alimente asa ca atata timp cat dieta ta este echilibrata si include o varietate de alimente integrale, este foarte greu sa consumi prea mult din orice vitamina sau mineral. Nu esti capabil sa mananci suficienta mancare pentru a consuma prea mult dintr-o vitamina sau mineral.

Citeste mai departe…

 

Ce te motiveaza sa devii mai sanatos

Oamenii au diferite motive pentru care isi doresc sa intre in forma. Daca realizezi ce te motiveaza este mai usor sa ramai pe calea cea buna.

Nu exista nici un dubiu – schimbarile sunt grele. Insa exista o multitudine de motive pentru a fi sanatos. Pentru unii, simplul fapt ca vor fi mai sanatosi este suficient pentru a fi motivat. Dar acest lucru nu ii va motiva pe cei care zic “Sunt perfect sanatos, sunt doar gras”.

Fie ca incerci sa pierzi in greutate, sa adaugi masa musculara, sa intri in forma sau vrei doar sa mananci mai sanatos, probabil vei avea mai mult succes daca iti dai seama ce te determina sa faci asta. Fiecare persoana este diferita – nu exista raspuns corect sau gresit. Majoritatea oamenilor se axeaza pe partea pozitiva – spre exemplu “Vreau sa am mai multa energie pentru a ma juca cu copiii mei” sau “ Vreau sa arat sau sa ma simt bine in hainele mele.” Altii se axeaza pe o abordare diferita si se concentreaza pe partea negativa – cum ar fi “ Nu vreau sa mai evit oglinda” sau “Nu mai vreau sa fiu atat de obosita de fiecare data”. Din pacate, uneori, este nevoie de o problema de sanatate pentru ca oamenii sa isi dea seama ca e timpul sa faca o schimbare. Acest lucru ii poate motiva pe multi sa faca schimbari majore pentru o sanatate mai buna. Si, asa cum spune si zicala, mai bine mai tarziu decat niciodata.

Citeste mai departe…

 

Asculta semnalele de foame ale corpului tau

Corpul nostru transmite mesaje clare prin care ne spune cand ar trebui sa mancam si cand sa ne oprim – dar oare il ascultam?

Cand stii ca iti este foame si ce faci? De regula, mananci cand iti este foame si te opresti din mancat cand senzatia de foame dispare.
Corpul transmite semnale clare pe care nu le poti rata, atunci cand are nevoie de atentie. Stii ce inseamna cand ai gura uscata, cand ai pleoapele grele sau cand ai vezica plina. Si, desi poti ignora aceste semnale pentru o scurta perioada de timp, mai devreme sau mai tarziu vei simti nevoia sa bei lichide, sa dormi sau sa te duci la baie.

Daca te gandesti la senzatia de foame si la cea de satietate in acelasi mod – ca la semnale clare ca ar trebui sa mananci sau sa te opresti – vei reusi sa iti reglezi cantitatea de alimente pe care o mananci.
Nu toata lumea simte senzatia de foame la fel – majoritatea au o senzatie neplacuta in stomac dar unii se simt ametiti iar gandirea lor devine neclara cand nivelul zaharului din sange scade intre mese. Acestea sunt semnale foarte clare care vin din interior – corpul te anunta ca dispune de din ce in ce de mai putina energie. Iar atunci cand stomacul tau incepe sa se umple, trimite impulsuri nervoase catre creier care iti spun ca ar trebui sa te opresti pentru ca te simti satul.

Citeste mai departe…

 
Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

  2012  

mai

 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .