CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

>

2011

>

septembrie

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

Archive for septembrie, 2011

 
marți,27 septembrie, 2011

7 sfaturi cum sa gatesti doar pentru tinePersoanele care locuiesc singure se confrunta cu adevarate provocari atunci cand vine vorba de gatitul unor mese sanatoase. Cele mai multe retete sunt adaptate pentru 4 sau 6 persoane si trebuie sa recunosti ca uneori este destul de dificil sa gatesti doar pentru tine. Dar, daca planifici inainte si apoi prepari, gatitul pentru o singura persoana poate deschide o intreaga lume dincolo de pizza congelata si supa de taitei instant.

1. Pastreaza atat camara cat si congelatorul bine aprovizionate. Stocheaza in congelator, in pungi mici, legume congelate si fructe, creveti si piept de pui, ca astfel sa scoti din congelator doar cantitatea de care ai nevoie. Daca ai la indemana in camara fidea din cereale integrale, orez brun si conserve de fasole, sos de tomate, ton si somon, poti prepara ceva in foarte scurt timp. Sa ai multe condimente la indemana ajuta. O masa populara ce se prepara rapid este supa : adaugi putina fidea, scoti din congelator o punga de spanac si cativa creveti congelati, adaugi puiul, le lasi sa fiarba la foc mic iar dupa ce s-au fiert adaugi  putin ulei de susan, putin ghimbir si putin piper alb.

2. Foloseste mancarea pregatita si a 2-a zi . Poate ca iubesti pastele cu branza dar daca prepari prea mult cu siguranta nu vei putea sa le mananci. Desigur, le poti portiona si le poti depozita in frigider – o alegere grozava pentru serile in care nu vrei sa gatesti. Daca pregatesti pui la gratar, pregateste mai mult pentru a-l adauga la pastele pe care le vei pregati maine seara. Daca pregatesti peste, pregateste mai mult pentru ca maine seara sa il adaugi in salata.

3. Ia micul dejun la cina. Nu este nicio regula care sa spuna ca trebuie sa mananci “mancaruri de cina” la cina sau “produse pentru micul dejun” dimineata. Nu este nimic in neregula daca mananci o omleta cu legume la cina sau pui cu curry ramas din seara precedenta, la micul dejun.

4. Cu un singur fel de mancare economisesti timp. Gaseste un singur fel de mancare care iti place:  supa, tocanita, musaca, care include toate proteinele si legumele de care ai nevoie, intr-un singur fel de mancare. In felul acesta, vei avea o masa echilibrata fara sa fii nevoit sa pregatesti trei feluri diferite de mancare.

5. Consuma legumele sau arunca-le. Planuieste-ti mesele din timp pentru a utiliza cat mai bine elementele perisabile ca legumele. Nu poti cumpara jumatate de salata verde dar poti rupe frunzele, le poti spala ca apoi sa le pastrezi in frigider unde se vor pastra proaspete timp de 4 sau 5 zile. Daca nu gasesti pachete cu o singura portie de sparanghel, le-ai putea pregati pe gratar pe toate, jumatate poti folosi ca garnitura la masa de seara iar restul il poti adauga in salata felului principal de maine.

6. Organizeaza o intalnire la cina. Daca cunoasti mai multe persoane care au aceeasi dilema a gatitului pentru o singura persoana, gandeste-te la posibilitatea de a gati impreuna sau poti organiza o cina intre prieteni. Daca fiecare aduce ceva , vei obtine o varietate mai mare de alimente si poate fi mai distractiv decat sa mananci singur.

7. Ajusteaza retetele daca e nevoie. Majoritatea retetelor sunt pentru 4 – 6 persoane dar poti reduce cantitatile fara probleme, la jumatate. Exista, de asemenea, foarte multe carti de bucate care vizeaza in special persoanele care locuiesc singure. Dar unii se gandesc ca este mai bine sa gateasca mai mult pentru ca oricum pot ingheta mancarea ce ramane. Poate fi periculos totusi… Daca iti e pofta de o prajitura, reteta te poate lasa cu suficient aluat pentru a pregati zeci de prajituri.

 

Ce trebuie sa stii despre semintele de canepaProdusele alimentare naturale revin in prim plan mereu – un bun exemplu sunt produsele alimentare din canepa. Canepa este, comform relatarilor, una dintre cele mai vechi plante domesticite – cultivata in primul rand ca sursa de fibre pentru hartie si textile – se pare ca doar recent a devenit o valoroasa sursa de hrana. Cand spui canepa, capturezi atentia unor persoane, din moment ce canepa este cunoscuta sub numele de “Cannabis Sativa” sau mairijuana. O varietate diferita de Cannabis Sativa este folosita la produsele alimentare, varietate ce nu produce efecte psihologice.

Ca toate alimentele din plante, canepa are anumite valori nutritionale interesante. Partea fibroasa a plantei este folosita pentru a face tesaturi si franghii, dar semintele – bogate in grasimi si proteine – sunt consumate ca hrana. Ca toate nucile si semintele, grasimile naturale continute servesc ca o sursa concentrata de energie, avand un continut echilibrat si sanatos de grasimi omega-6 si omega-3. In ceea ce priveste proteinele, semintele de canepa ofera o gama completa de aminoacizi esentiali, pe care corpul ii foloseste pentru a produce proteine proprii. Semintele de canepa sunt comparabile din punctul de vedere al calitatii proteinelor, cu soia. Semintele de canepa contin anumite fibre si sunt o buna sursa de vitamina B si vitamina E, calciu si magneziu.

Dupa ce uleiul din semintele de canepa este eliminat, se obtine faina de canepa. In timp ce nu se pot face produse de patiserie in intregime din faina de canepa, poti inlocui aproximativ un sfert din faina din reteta, cu faina de canepa. Faina de canepa adauga proteine si un gust de alune, fara schimbari majore ale gustului sau ale texturii produsului finit.

Laptele de canepa este facut din seminte – similar cu modul in care laptele de soia este obtinut din boabele de soia. Valorile nutritionale continute variaza de la brand la brand, dar o ceasca medie de lapte de canepa contine in medie aproximativ 5 grame de grasime, are intre 3 si 5 grame de proteine si aproximativ 120 de calorii. Caloriile din versiunile aromate pot urca pana la 190 de calorii la o ceasca datorita zaharului adaugat. Laptele de canepa are o aroma usoara, cu gust de nuca, ce o poti intalni si in alte produse cum ar fi inghetata de canepa.

Deasemenea, am vazut seminte si ulei de canepa la magazinele cu produse naturale. Cei mai multi oameni utilizeaza semintele de canepa ca pe orice alte seminte: le presara peste cereale, salate sau iaurt. Uleiul de canepa adauga o aroma de nuci unui dressing de salata si majoritatea considera ca are un gust mult mai bun amestecat cu uleiuri diferite, cum ar fi uleiul de masline sau canola. O lingura de seminte de canepa are aproximativ 55 de calorii si aproximativ 3 grame de proteine. Uleiul din seminte de canepa are aproximativ aceleasi calorii ca alte uleiuri din seminte si anume in jur de 130 de calorii pe lingura.

S-ar putea sa gasesti si unt din seminte de canepa – desi este similar cu untul de arahide, untul de canepa arata diferit. Este verde. Odata ce treci peste acest aspect, vei realiza ca untul de canepa are un gust placut de alune. Il poti folosi pe un sandwich sau, ca ingerdient in sosurile pentru salate. Doua linguri de unt de seminte de canepa au aproximativ 180 de calorii si in jur de 9 grame de proteine.

 

Alimente consumate impreuna, beneficii nutritionale mai mariOamenii se intreaba adesea daca sunt anumite alimente pe care ar trebui (sau nu) sa le manance impreuna. Unii au auzit, de exemplu, ca “daca nu mananci proteine si carbohidrati in acelasi timp, vei slabi” – dar un studiu publicat acum aproximativ 10 ani, a demascat aceasta idee. Pe de alta parte, exista o alta idee in jurul combinarii alimentelor – numita uneori sinergie alimentara – care recunoaste ca anumite produse alimentare ofera beneficii nutritionale cand sunt consumate impreuna, mai mult decat atunci cand sunt consumate separat.

Legumele colorate trebuie consumate cu putine grasimi sanatoase. Multe fructe si legume contin anumiti compusi numiti carotenoizi, cunoscuti sub denumirea de licopen, beta-caroten si luteina, pigmenti naturali care ofera alimentelor cum sunt tomatele, morcovii sau spanacul, frumoasele lor nuante. Carotenoidele functioneaza ca antioxidanti in organism, unul dintre principalele motive pentru care fructele si legumele sunt o parte atat de importanta a unei alimentatii sanatoase. Dar, daca mananci legumele cu putina grasime, corpul are acces la mai multe substante carotenoide. Deci, adaugand unele grasimi sanatoase cum ar fi uleiul de avocado sau cel de masline in salata ta, acestea vor ajuta la absorbirea luteinei din salata verde, a beta-carotenului din morcovi si a licopenului din tomate.

Vitamina C trebuie consumata impreuna cu cereale si legume bogate in fier. Fierul vine in doua forme diferite, in alimente. O forma – numita “fier hemic” – se gaseste in peste, carne si pui, mai usor absorbit de organism decat asa-numitul „fier non-hemic” gasit in anumite legume si cereale. Dar cand iei vitamina C impreuna cu o sursa de fier non-hemic, organismul va absorbi fierul mai usor. Cantitatea de vitamina C dintr-o portocala sau dintr-o rosie poate tripla absorbtia de fier. Deci, rosiile in combinatie cu chili va vor ajuta la absorbtia fierului din fasole; capsunile vor ajuta absorbtia fierului din cereale iar cel din spanac va fi mai usor absorbit daca storci putina lamaie sau grapefruit in salata cu spanac.

Lamaia cu ceaiul verde. Ceaiul verde, natural, contine anumiti fitonutrienti unici, benefici, numiti catechine, care actioneaza ca antioxidanti in organism, ajutand la protejarea celulelor si a tesuturilor. Cand adaugi lamaie in ceaiul verde, vitamina C ajuta la absorbtia acestor compusi benefici. Daca nu iti place sa adaugi lamaie in ceai, mananca un fruct bogat in vitamina C, cum ar fi o portocala sau un bol cu fructe de padure.

Peste si frunze verzi. Cand bei lapte imbogatit cu vitamina D, ajuti organismul sa absoarba calciul din lapte. Dar exista o alta modalitate foarte buna de a asocia aceste doua substante nutritive – peste si legume. Pestele gras, precum somonul si macroul, furnizeaza vitamina D iar verdeturile cum ar fi napii sau varza creata, furnizeaza calciul. Asocierea acestora ajuta organismul sa asimileze calciul din legume.

Amestecuri de legume. Legumele si fructele sunt unele din cele mai bune surse de antioxidanti. Beneficiile acestor antioxidanti sunt imbunatatite atunci cand mananci amestecuri de alimente. Un amestec de portocale, mere, struguri si afine, are o capacitate antioxidanta mai mare decat o cantitate echivalenta din fiecare fruct, consumata separat. Un studiu a demonstrat faptul ca, pentru a creste eficienta antioxidantilor, cele mai bune asocieri de alimente sunt cele dintre fasole cu fructe, urmata de legume cu fructe.

 

De ce unele persoane nu au curaj sa stea in costum de baie pe plajaChiar daca a inceput toamna copertile revistelor inca mai sunt impodobite cu persoane bronzate, cu corpuri tonifiate iar titlurile “striga”: “transforma-ti corpul pentru a te simti bine in bikini!” sau “nu e tarziu sa-ti intri in forma!” Si multora dintre noi le surade ideea de a scapa de colaceii care se ascund sub tricourile largi. Dar cat de multi oameni incearca sa intre in forma? Sau cand isi incearca costumele de baie, cum se simt cand totul atarna? Herbalife a sponsorizat un sondaj in SUA pentru a afla raspunsul la aceste intrebari iar rezultatele au fost surprinzatoare.

La sondaj au participat 1000 de americani, barbati si femei care au raspuns la intrebari despre incercarile lor de a slabi, la intrebari despre exercitiile fizice pe care le fac pentru a intra in forma si despre cum se simt cand imbraca costumul de baie. Marea majoritate – 69 % dintre femei si 76 % dintre barbati – au spus ca nu au depus nici cel mai mic efort sa arate bine vara aceasta.

Pentru ca nu au fost adunate date despre greutate si inaltime in acest sondaj, putem spune totusi ca majoritatea celor intervievati sunt persoane cu kilograme in plus. Cand au fost intrebati cum se simt cand corpul le este in prim plan la piscina sau la bazin, 3,5 % dintre acestia au raspuns “Asa arat si accept ideea”. In ciuda valurilor de caldura mistuitoare vara, mai mult de jumatate au afirmat ca isi pastreaza corpurile acoperite, 36% au spus ca se simt jenati sa fie priviti in costum de baie si 16 % au afirmat ca incearca sa evite sa iasa la piscina pentru ca pur si simplu nu isi doresc sa fie vazuti.

Interesant este ca majoritatea – 61 % – au recunoscut ca desi corpurile lor nu sunt perfecte, se simt confortabil cu felul in care arata. La suprafata, acceptarea, este un lucru bun. Dar atunci cand si statisticile la nivel de tara arata acelasi lucru, ca natiune devenim din ce in ce mai grei, ar putea sugera deasemenea ca punctul nostru de vedere asupra cum arata un corp normal si sanatos, se schimba – in directia gresita. Acest lucru ar putea insemna ca renuntam pur si simplu sa mai luptam cu kilogramele in plus.

Cu atat de multi oameni care prefera sa stea acoperiti evitand piscinele si plajele, o zi de activitate pe plaja sau la piscina este o oportunitate pierduta pentru cei care ar putea folosi-o cu adevarat. Inotul este un minunat antrenament cardio iar rezistenta naturala a apei ajuta la constrirea muschilor. O plimbare sau joggingul in nisipul de pe plaja lucreaza cu adevarat picioarele.

Imagineaza-ti acum ca e inceputul primaverii anului viitor si stai la coada la supermarket citind copertile revistelor. Bine, poate nu poti obtine un corp perfect la timp pentru vara dar cu siguranta nu iti vei petrece vara pe canapea. In loc sa eviti plaja si piscina (sau oglinda) anul viitor, imbraca-te comod, iesi din casa si incepe sa te misti! Desi este mai usor sa te simti confortabil cu corpul pe care il ai, daca ai grija de el cu o dieta potrivita si exercitii fizice, vei arata mult mai bine!

 
vineri,9 septembrie, 2011

Cum faci un sandwich sanatosSa spunem ca ai inteles cat de sanatoase sunt cerealele. Ai luat la rand magazinele de paine, ai citit etichetele si ai gasit painea sanatoasa, din 100% cereale integrale. Dar stai… Ce poti manca pe aceasta paine sanatoasa?

Unele persoane chiar nu stiu sa faca un sandvis. Alte persoane ung mai intai painea cu margarina chiar daca vor sa faca un sandvis cu unt de arahide. Datorita gamei ametitoare de produse de pe piata, multi oameni au dezvoltat o pasiune pentru margarina. Exista mai multe tipuri de margarina: cu multe grasimi, cu putine grasimi sau margarina care promite sa “sprijine colesterolul sanatos”. Margarina bogata in grasimi este foarte asemanatoare cu untul, desi contine mai putine grasimi saturate. Atentie insa: o lingura de margarina contine 80 de calorii si 100g contine 700 calorii.

Datorita versiunilor mai usoare a produselor bogate in calorii cum e margarina, poti salva foarte multe calorii – la fel stau lucrurile si in cazul cremei de branza si a maionezei. Ia in considerare acest lucru : daca in mod normal adaugi maioneza la sandvis-ul tau, crema de branza pe covrigi sau margarina pe paine prajita, cand vei lua masa in oras, vei utiliza versiunile bogate in calorii ale acestor produse pentru ca versiunile mai sarace in calorii, de obicei, nu sunt disponibile. Ai putea sa fii mai intelept si sa renunti la obiceiul de a intinde aceste produse pe paine.

Daca iti place sa mananci paine cu ceva dulce – cum ar fi gem, jeleuri, conserve, unt de fructe sau miere – trebuie sa stii ca acestea contin aproximativ 45 de calorii / lingura. Nu te pacali crezand ca gemul de fructe este luat in considerare ca o portie de fructe. Gemurile sunt facute din fructe si ingrediente din fructe cum ar fi siropul de fructe (zahar) sau concentratul de suc de mere. Din punct de vedere nutritional, gemul obisnuit este aproximativ la fel cu cel din diferite fructe.

In cazul in care iti place untul de arahide, incearca migdalele sau fisticul. Da, nucile fac bine inimii, dar alunele nu sunt nuci – se aseamana mai mult cu fasolea. Ca atare, acestea sunt surse bune de proteine. Dar grasinea din arahide nu este nici pe departe la fel de sanatoasa ca grasimea din nucile care cresc in copac. Nucile, migdalele sau fisticul contin jumatate din grasimile saturate ce le contine untul de arahide. Daca nu poti renunta la untul de arahide, incearca sa consumi doar unt de arahide natural.

Daca iti plac cremele de ciocolata cu alune, iti sugerez sa le consumi doar la ocazii speciale. Da, au gust foarte bun dar au mai multe calorii si grasimi saturate chiar si decat untul.

Inca ceva ce ar trebui sa iei in considerare – daca consideri ca painea poate fi consumata numai impreuna cu o crema sau un topping, poate ca nu mananci painea potrivita. Painea delicioasa – proaspata si inmiresmata, calda si pufoasa – este foarte buna si nu necesita nimic in plus.

 

Intareste sistemul imunitar cu o alimentatie sanatoasaCopiii mici racesc mereu, mai ales daca frecventeaza gradinita sau scoala. Cum incepe noul an scolar, copiii vor aduce acasa mai mult decat teme sau prieteni noi – cu siguranta vor aduce si foarte multi microbi. Chiar daca nu aveti copii acasa, sansele sunt oricum mai mari sa te imbolnavesti pentru ca vremea este din ce in ce mai rece. Acum este momentul oportun sa faci tot ce iti sta in putinta din punct de vedere nutritional, pentru a ajuta la mentinerea sistemului imunitar in forma.

In ciuda a ceea ce parintii sau bunicii spun, este important sa stiti ca nu raciti pentru ca ati stat in frig sau pentru ca ati iesit afara cu parul ud.  Cand vremea se raceste, petrecem mai mult timp inauntru, in casa, ceea ce inseamna ca suntem in contact cu mai multe persoane si exista mai putin aer circulant ceea ce inseamna ca avem o mai mare expunere la germenii care ne pot face rau.

Corpul are un sistem de aparare – sistemul imunitar. Este armata ta personala de “soldati” care iti protejeaza organismul prin identificarea a tot ce este strain – de la virusi la bacterii sau paraziti – ca apoi sa ii gaseasca si sa ii distruga. Organismul se bazeaza pe o alimentatie buna si un stil de viata sanatos pentru a mentine sistemul de aparare puternic. Daca mananci sanatos si ai grija de tine, cu siguranta iti vei mentine sanatatea buna.

Fructele si legumele sunt foarte importante deoarece ofera foarte multi fitonutrienti – compusi naturali gasiti in toate plantele, ce promoveaza sanatatea functionand ca antioxidanti. Ai nevoie de antioxidanti pentru echilibra procesele din corpul tau care cauzeaza oxidarea. Oxidarea este o parte normala a metabolismului dar poate fi agresiva daca este scapata de sub control si poate slabi capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor. Corpul se bazeaza pe o sursa constanta de antioxidanti din fructe si legume pentru a reduce acest proces, ajutand la sustinerea sistemului imunitar.

Sistemul imunitar are, de asemenea, unele “forte speciale” sub forma unor celule albe din sange. Aceste celule produc proteine specializate numite anticorpi, care cauta si distrug virusii si bacteriile invadatoare. Deoarece anticorpii sunt proteine, ai nevoie de proteine adecvate in dieta pentru a te asigura ca organismul va fi capabil sa fabrice anticorpii de care are nevoie. Alimentele sanatoase bogate in proteine – cum ar fi pestele, pasarile de curte, carnea slaba, produsele si soia si lactatele cu continut scazut de grasime – furnizeaza substantele necesare pentru a se crea aceste proteine de specialitate.

Mentinerea sistemului digestiv sanatos este important pentru sprijinirea functiei imune. Tractul digestiv este casa a trilioane de bacterii care au numeroase functii in promovarea sanatatii. Unele tulpini de bacterii te ajuta la digestia fibrelor din alimente, altele consuma gaze intestinale, pe cand altele produc vitamine, cum ar fi vitamina K sau vitamina B12. Aceste bacterii “bune”, servesc si la alungarea bacteriilor potential daunatoare care ar putea intra in interiorul tractului digestiv. Unele dintre cele mai bune surse de bacterii prietenoase le putem gasi in produse lactate – cum ar fi in iaurt sau chefir.

O alimentatie sanatoase deschide intr-adevar drumul spre o sanatate mai buna. Pentru a ajuta organismul in lupta impotriva invadatorilor straini,” armata” interna are nevoie de cea mai buna nutritie posibila.

 
vineri,2 septembrie, 2011

Mananca mai putin noapteaUneori, cand discutam cu oameni care se lupta cu kilogramele in plus, ei spun ca motivul pentru care nu reusesc sa slabeasca se datoreaza faptului ca mananca prea mult seara si noaptea. Desi pare sa aiba sens, lucrurile nu stau de fapt asa. Prea multe calorii, in orice moment al zilei, vor duce la cresterea in greutate.

Organismul, pur si simplu, nu coordoneaza caloriile atat de minutios. Si iata de ce : noi am evoluat in conditiile deficitului de alimente – pentru a supravietui, corpul nostru a trebuit sa fie capabil sa stocheze calorii in plus daca mancam mai mult – ori de cate ori se putea – ca apoi sa fie in masura sa le consume cand avea nevoie de ele. Stramosii nostri cautau hrana toata ziua si aveau nevoie sa stocheze cat de multe calorii puteau obtine – indiferent ca erau consumate in zori de zi sau noaptea in jurul focului.

Acelasi lucru este valabil si pentru noi, astazi – nu conteaza daca consumi calorii in plus inainte de apusul soarelui sau dupa – oricum, celulele de grasime ar fi mai mult decat fericite sa se depoziteze pentru a fi folosite mai tarziu.

Probabil, oamenii gandesc in acest fel pentru ca observa ca incep sa piarda in greutate cand inceteaza sa mai manance atat de mult pe timp de noapte ( sau dupa ora 19:00 ). Dar nu momentul din zi este cel care conteaza.

Multi dintre oamenii care mananca prea mult, consuma alimente bogate in calorii in special seara si noaptea, asa ca, atunci cand inceteaza sa mai manance la ora 7 P.M., taie din dieta lor sute de calorii care s-ar fi depus in mod normal. Ei incep sa piarda in greutate nu pentru ca nu mananca dupa o anumita ora ci pentru ca nu mai mananca.

Unul dintre motivele principale pentru care oamenii mananca prea mult noaptea este faptul ca nu se hranesc suficient pe timpul zilei. Multi oameni incearca sa reziste pe parcursul zilei cu foarte putina mancare, ca atunci cand ajung acasa sa fie infometati. Este foarte usor, in timp ce mananci noaptea, sa te justifici spunandu-ti ca “abia daca ai mancat toata ziua”.

Exista o zicala veche care spune ca trebuie sa mananci “ micul dejun ca un rege, pranzul ca un print si cina ca un cersetor”. Este un sfat nemaipomenit si de multe ori ii incurajeaza pe oameni sa “tina dieta noaptea”. Incepe ziua cu un mic dejun sanatos bogat in proteine (cum ar fi un shake proteic, cereale bogate in proteine, cu lapte si fructe, iaurt cu fructe sau omleta cu legume), continua cu un pranz sanatos ce contine proteine si legume, apoi, in jurul orei 3 – 4 dupa-amiaza, ia o gustare. Astfel nu vei fi infometat la cina, cand vei putea rezista sa mananci o salata usoara sau un bol de supa.

 
Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

  2011  

septembrie

 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .