CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

>

2011

>

iulie

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

Archive for iulie, 2011

 

Intentii bune pe care trebuie sa le si urmamCand vine vorba de a manca sanatos si de a face exercitii fizice, majoritatea ne rezumam doar la a vorbi. Majoritatea sustinem ca vom manca alimente mai sarace in grasimi, zahar, ca vom renuna la carnea rosie , ca vom manca mai multe fructe si legume si ca vom face sport in mod regulat. Dar cand vine vorba sa punem in aplicare planul, avem de-a face cu o poveste diferita. Se pare ca exista un decalaj destul de mare intre numarul persoanelor care intentioneaza sa urmeze aceste comportamente sanatoase si numarul persoanelor care chiar le urmeaza. Faptul ca stim ce e bine pentru noi nu este suficient cand vine vorba de a adopta acele comportamente sanatoase – doar pentru ca stim ce ar trebui sa facem nu inseamna ca o sa si facem.

Cu cateva luni in urma, o firma de cercetare a pietei a eliberat rezultatul unui studiu care a urmarit comportamentul alimentar a milioane de oameni in peste 30 de ani. Studiul a prezentat adulti ce au facut o serie de declaratii referitoare la nutritie si comportamente pentru un stil de viata sanatos, cum ar fi: “ Fac sport in mod regulat ” sau “ Consumul meu de zahar este limitat “. Participantii au fost intrebati doua lucruri – cat de des au urmat cu adevarat aceste doua declaratii in ultimele 12 luni, si cat de des se asteapta sa le urmeze in urmatorul an.

Cea mai mare diferenta intre ce au spus oamenii ca vor face si ceea ce au facut de fapt a fost la capitolul exercitii fizice. Aproape doua treimi dintre participantii la studiu au declarat ca au intentia de a face exercitii fizice in mod regulat in anul viitor dar doar 46 % dintre acestia au si respectat planul. Mai mult de jumatate au afirmat ca trebuie sa reduca aportul de calorii in viitor, dar numai 38% au facut acest efort. 44 % si-au propus sa manance portii mai mici de mancare, mai des, dar mai putin de 30 % au si aplicat acest tip de control al alimentatiei.

Raportul a scos la iveala un lucru clar – participantii au fost bine familiarizati cu cele mai importante caracteristici ale unui stil de viata sanatos si cu putin efort ar fi reusit sa le respecte: exercitii fizice regulate, mese echilibrate si moderate, sarace in grasimi, grasimi saturate si zahar si sa nu uitam de cele 8 pahare de apa care trebuie consumate zilnic.

Cunoscand ceea ce este bun pentru noi nu ne asigura ca vom deveni mai activi sau ca vom face alegeri alimentare mai bune. Trebuie sa ne dam seama ce ne va motiva sa punem in aplicare ceea ce de multe ori doar intentionam sa facem. Unii ar putea fi motivati de promisiunea unei greutati corporale in limite normale. Pentru altii, ar putea fi faptul ca s-ar simti mult mai bine in pielea lor si ar adauga cativa ani vietii lor.

Chiar si asa, cu motivatie si cu cele mai bune intentii, ar putea fi tot o batalie fara succes dar merita sa incercam!

 
marți,26 iulie, 2011

Mancam mai mult si mai desCriza de obezitate din America nu va disparea prea curand. In al saselea an de sondaje asupra fiecarui stat din SUA, fundatia Robert Wood Johnson a raportat recent ca obezitatea in randul adultilor s-a dublat sau aproape s-a dublat, in 15 din cele 50 de state, in ultimii 15 ani. Ce e chiar mai uimitor este faptul ca acum 20 de ani niciunul dintre state nu a raportat o rata de obezitate mai mare de 15 %. Acum, rata obezitatii depaseste 15 % din populatia celor 50 de state.

Nu suntem la fel de activi cum ar trebui sa fim si mancam prea mult! De ce a crescut aportul caloric atat de mult in ultimii ani? Alimentele bogate in calorii, portiile mai mari consumate frecvent, contribuie cu siguranta. Un studiu recent a incercat sa gaseasca factorul care a contribuit cel mai mult la problema Americii legata de controlul greutatii.

Studiul, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord s-a axat pe schimbarile alimentare ale americanilor prin examinarea datelor anchetelor realizate la nivel national pe perioade de peste 4 ani, incepand cu ancheta din 1977, concluzionand cu cea din 2006. In aceasta perioada de 29 de ani, aportul total de calorii a crescut foarte mult, cu 570 de calorii zilnic, adica cu aproape jumatate din cresterea inregistrata in ultimii 10 ani.

Cercetatorii nu au fost interesati doar de numarul total de calorii pe care il mancam ci au dorit sa inteleaga si cum si-a facut drum acest exces de calorii catre farfuriile noastre. Au examinat datele mai atent pentru a afla cum acesti 3 factori – frecventa meselor, dimensiunea portiilor si densitatea caloriilor (numarul de calorii per muscatura, continut de alimentele pe care le consumam) – au afectat cresterea generala a aportului caloric.

Se pare ca snacksurile au o foarte mare parte din vina. In ultimii 30 de ani, numarul mediu de “ocazii de a manca“ pentru adulti, a crescut de la 3,8 la 5 ori/zi. Am scurtat si intervalul de timp dintre mese cu o ora intreaga – acum mancam, in medie, o data la 2 ½ ore, comparat cu intervalul de 3 ½ ore pe care obisnuiam sa il asteptam inainte de a manca, in 1977.

Intre 1977 si 2006, aportul zilnic de calorii de la mesele zilei (tinand cont atat de alimente cat si de lichide) a crescut cu aproximativ 125 calorii – in mare parte pentru ca dimensiunile portiilor de mancare au crescut foarte mult.

Aceste numere palesc in comparatie cu contributia consumului mai mare de snacksuri. In aceeasi perioada de timp, gustarile au adus in plus 300 de calorii pe zi. Densitatea calorica a alimentelor pe care le mancam nu s-a schimbat foarte mult – cu alte cuvinte alimentele pe care le consumam nu au fost imbogatite cu substante care ingrasa ci mancam mai mult si mai des!

A manca de 5 ori pe zi nu este un lucru rau. Daca nu depasesti necesarul zilnic de calorii nu conteaza daca mananci de doua ori pe zi sau de doisprezece. Cu cat mananci mai des, cu atat mai putin ai nevoie sa mananci de fiecare data. Asta este o ajustare pe care multi dintre noi intarzie sa o faca – caloriile continua sa creasca pentru ca continuam sa mancam mai mult si mai des!

 

Ce poti sa mananci sau ce trebuie sa mananci?Imagineaza-ti ca esti intr-o vacanta all inclusive. La un moment dat vezi bufetul incarcat cu bunatati. Ramai cu fata la el sau te intorci brusc? Mananci in separeu sau la masa? Faci turul intregului bufet pentru a te decide ce vrei sa mananci sau te afunzi in primele bucate care-ti ies in cale? Felul in care te comporti intr-o asemenea situatie poate spune multe lucruri despre tine.

Cativa ani in urma, un ziar a publicat un articol in care au dezvaluit cateva lucruri interesante ce le-au descoperit intr-un studiu. Un grup de 22 de observatori instruiti au fost risipiti in 11 hoteluri cu servicii all inclusive unde au urmarit cu grija mai mult de 200 de persoane care luau masa, zilnic.

Acesti observatori au fost instruiti sa estimeze cu acuratete greutatea si inaltimea clientilor, apoi sa foloseasca informatia pentru a le estima indicele de masa corporala ( IMC ) care este cea mai simpla modalitate de a exprima greutatea unei persoane in relatie cu inaltimea. Dupa ce au aflat indicele de masa corporal, s-au retras, au privit si au inregistrat tot ce au vazut – iar rezultatele au fost remarcabile.

Au existat diferente observabile in comportamentul persoanelor cu greutate normala si comportamentul persoanelor cu probleme de greutate. Persoanele cu indicele de masa corporala in limite normale au ales sa stea in separeu pe cand persoanele cu IMC ridicat, au ales sa stea la masa. Majoritatea persoanelor cu probleme de greutate au ales sa sa aseze astfel incat sa admire privelistea decat sa stea cu spatele la ea.

S-a mai observat si faptul ca persoanele cu greutate normala tind sa faca turul intregului bufet inainte de a se decide ce sa manance, iar alegerile finale au ales sa le puna pe farfurii medii. Cei cu probleme de greutate au folosit farfuriile mari pentru a aseza alimentele pe care le-au ales inca din capul mesei.

Acum, oricine incearca sa slabeasca, stie faptul ca sunt multe sfaturi pentru modificarea comportamentului la masa – trebuie sa mancati incet, nu pastrati alimentele tentante la vedere, controlati marimea portiilor si planificati-va din timp mesele. Ceea ce a facut acest studiu atat de interesant a fost observarea acestor principii asupra lumii reale.

Cand mancarea este usor de obtinut si de mancat, tindem sa consumam mai mult. Preferam sa folosim furculita pentru a ne indopa cu mancare asa ca nu este surprinzator faptul ca persoanele cu probleme de greutate favorizeaza aceasta metoda, din moment ce este cea mai usoara si mai rapida cale de a termina tot din farfurie. Este, deasemenea, mult mai usor si mai rapid sa te ridici de pe scaun, mai degraba decat sa iesi dintr-un separeu, pentru a te intoarce la bufet.

A face un tur in jurul bufetului inainte – asa cum fac oamenii cu IMC normal – da de inteles faptul ca iti planifici ceea ce vei manca. Persoanele cu probleme de greutate par sa aiba un singur plan – sa manance, sa manance si sa manance mult. Sa pastrezi alimentele tentante afara din aria vizuala? Destul de greu de realizat atunci cand alegi sa stai cu fata spre bufetul plin de bunatati.

Trebuie sa luati in considerare valoarea nutritiva a mesei voastre nu cantitatea de produse alimentare pe care ati primit-o pentru banii cheltuiti. Doar pentru ca puteti manca oricat, nu inseamna ca asta trebuie sa faceti.

 

Nu compensa miscarea cu mai multa mancare sau mai multa odihnaPoate ti s-a intamplat si tie – dupa o zi grea de munca, mai grea decat in mod normal, te regasesti in postura in care te gandesti ca meriti un cheeseburger, cartofi prajiti, o ciocolata sau o prajitura, pentru efortul depus. Aceasta gandire se numeste compensarea caloriilor. De multe ori, dupa exercitii fizice, ajungem sa ne supraalimentam – convinsi ca am ars mai multe calorii decat avem in farfurie. Dar supraalimentarea nu este singura cale prin care noi incercam sa compensam. Dupa cateva ore de activitate, tindem sa devenim mai putin activi.

Se spune ca ne-am nascut cu un mecanism biologic care ne pastreaza energia zilnica constanta. Ideea este ca, de fiecare data cand ne angajam intr-o activitate solicitanta, “termostatul intern” va avea grija sa ne revansam – crescand nivelul inactivitatii noastre.

Acest mecanism a fost pus la indoiala. Daca aceasta reglare interna a energiei noastre ar exista, ar trebui sa persiste pe tot parcursul vietii noastre. Dar nu pare a fi cazul.

Studiile au descoperit ca, copiii mici, precum si oamenii in varsta de peste 60 de ani, nu au tendinta de a compensa – ei balanseaza efortul depus cu inactivitatea astfel incat consumul zilnic de energie al acestora ramane constant zi dupa zi. Dar, la adultii tineri, efortul fizic nu declanseaza aceeasi ajustare nivelului de activitate pentru restul zilei – ajung sa arda mai multe calorii decat de obicei.

Chiar daca acest mecanism biologic ar exista, la locul de munca exista factori psihologici care afecteaza echilibrul nostru energetic – care influenteaza nu numai cat efort depunem dar si decizia de a “compensa“ ( sau nu ) prin inactivitate sau prin recompensarea cu alimente.

De multe ori nu tinem cont de comenzile biologice care regleaza aportul nostru de alimente si luam decizii constiente in legatura cu cat de mult (sau cat de putin) vom manca. Similar, cantitatea de energie pe care o consumam zilnic poate fi controlata. Putem fi determinati sa avem o activitate fizica permanenta – si putem gasi instrumente (cum ar fi pedometrul sau aplicatiile pentru telefon) care sa ne ajute sa ne indeplinim obiectivele si sa tinem greutatea sub control.

De asemenea ne poate ajuta sa tinem sub control atat caloriile care intra cat si cele pe care le ardem. Majoritatea oamenilor estimeaza ca ard de 2-3 ori mai multe calorii decat ard de fapt si subestimeaza numarul de calorii pe care le mananca cu aproximativ 20-40%. O plimbare prin parc nu justifica un pui de somn si nici faptul ca ai mancat un cheeseburger.

 
Shake cu aroma de ciocolata cu banane

Shake cu aroma de ciocolata cu banane

2 linguri Formula 1 cu aroma de ciocolata;
1 lingura Pudra Proteica;
1 banana taiata felii;
½ cana de lapte degresat sau lapte de soia;
¼ lingurita extract de vanilie;
4-5 cuburi de gheata ( optional );

Combina toate ingredientele cu un blender si amesteca-le bine, pana ce gheata este zdrobita.

Shake racoritor cu aroma de pepene

2 linguri Formula 1 cu aroma de vanilie;
½ ceasca pepene galben sau pepene rosu;
½ cana de lapte degresat sau lapte de soia;
½ cana de apa;
¼ lingurita extract de vanilie;
1 felie de portocala;
Combina toate ingredientele si amesteca-le pana obtii un smoothie. Se decoreaza cu o felie de portocala si se serveste cu un pai.
Shake racoritor cu aroma de pepene
Shake Pina Colada

Shake Pina Colada

2 linguri Formula 1 cu aroma de vanilie;
1 lingura Pudra Proteica;
¼ banana congelata, taiata felii;
½ ceasca ananas;
¼ lingurita extract de cocos;
4-5 cuburi de gheata ( optional );
Combina toate ingredientele si amesteca-le pana ce cuburile de gheata s-au zdrobit.
Se decoreaza cu cirese negre sau cu o umbrela de hartie.

Shake cu aroma de capsuni si mango

2 linguri Formula 1 cu aroma de vanilie;
½ cana cubulete de mango;
1-2 lingurite Pudra Proteica;
½ cana de capsuni;
½ cana lapte degresat sau lapte de soia;
½ cana de apa;
4-5 cuburi de gheata ( optional );
Amesteca bine ingredientele.
Shake cu aroma de capsuni si mango
Shake cu aroma de piersici

Shake cu aroma de piersici

2 linguri Formula 1 cu aroma de vanilie;
½ cana pulpa de piersici si mango;
½ cana de apa foarte rece;
4-5 cuburi de gheta ( optional );
Combina toate ingredientele intr-un blender si mixeaza-le pana ce gheata este zdrobita iar shake-ul este bogat si cremos.

Shake cu gust de capsuni

2 linguri cu varf Formula 1 cu aroma de vanilie;
2 linguri Pudra Proteica ( sau mai mult );
1 cana lapte de soia sau lapte degresat;
1 cana capsuni congelate;
cateva picaturi de extract de vanilie;
4 cuburi de gheata;
Combina toate ingredientele si mixeaza-le pana ce cuburile de gheata sunt complet zdrobite.
Shake cu gust de capsuni
Shake cu gust de ciocolata si capsune

Shake cu gust de ciocolata si capsuni

2 linguri cu varf Formula 1 cu aroma de ciocolata;
2 linguri Pudra Proteica ( sau mai mult );
1 cana lapte de soia sau lapte degresat;
1 cana capsuni congelate;
cateva picaturi de extract de vanilie;
4 cuburi de gheata;
Combina toate ingredientele si mixeaza-le pana ce cuburile de gheata sunt complet zdrobite.

Shake cu aroma de mango si portocale

2 linguri cu varf Formula 1 cu aroma de vanilie;
2 linguri Pudra Proteica;
1 cana lapte de soia sau lapte fara grasimi;
½ cana bucatele de mango congelat;
½ cana mandarine si portocale conservate, fara suc;
4 cuburi de gheata;
Amesteca toate ingredientele si vei obtine o bautura racoritoare si revigoranta.
Shake cu aroma de mango si portocale
 

Autosugestia factor important la slabireMereu apar noi strategii de slabire. Ideea merge putin dincolo de lucrurile la care te gandesti in mod normal – care se axeaza pe schimbarea comportamentului atunci cand vine vorba de alegerea alimentelor – la ceva mai mult. Este practic o ajustare de atitudine. Daca repeti mereu si crezi ca esti o persoana sanatoasa si activa care mananca sanatos, atunci, probabil vei incepe sa te comporti ca o persoana sanatoasa si activa care mananca sanatos. Aceste comportamente sanatoase ar trebui, la randul lor, sa te duca mai aproape de obiectivul tau.
Psihologia pierderii in greutate se concentreaza in mare parte pe schimbarea perceptiei asupra alimentelor, a persoanei care vrea sa slabeasca – cum ar fi determinarea alimentelor care duc la supraalimentare si inlocuirea comportamentelor rele cu cele bune. Se concentreaza deasemenea si pe invatarea vocilor noastre interioare sa “vorbeasca frumos”. Autosegestia ne ajuta sa nu ne dam batuti atunci cand rezultatele intarzie sa apara – in loc sa renunti, vocea interioara iti reaminteste ca, daca ai alunecat, asta nu inseamna ca trebuie sa si cazi.

O noua idee duce aceasta psihologie un pas mai departe. Este mai mult decat credinta ca ai ceea ce iti trebuie pentru a-ti atinge obiectivele de a pierde in greutate – iti spui de fapt ca deja ti-ai indeplinit obiectivele.

Aceasta gandire functioneaza astfel – daca iti repeti in mod constant ca esti gras si lenes, mai mult ca sigur te vei comporta ca atare. Daca te imaginezi ca fiind sanatos si activ, te vei comporta ca un om sanatos. Vei manca mai sanatos, vei face mai multe exercitii fizice, vei avea o mult mai pozitiva imagine de sine.

Desigur, autosugestia nu va duce la pierderea in greutate daca tu nu faci nimic in sensul acesta, dar este o piesa importanta la puzzle-ul complex de control al greutatii. Pentru ca, impreuna cu ajustarea atitudinii, controlul greutatii inseamna deasemenea, capatarea unor noi abilitati – cum ar fi gatitul sanatos si numararea caloriilor, exercitii fizice mai dese si invatarea unor noi comportamente alimentare sanatoase.

Este important ceea ce faci dar ce simti despre tine, conteaza deasemenea foarte mult. Este mai mult decat numaratul caloriilor ce le contine pranzul tau sau cati pasi a numarat pedometrul ca ai facut – este vorba despre bataia pe umar pe care ti-o oferi pentru eforturile depuse si observarea efectelor acestora, cat de sanatos si puternic te simti, ca rezultat.

Uneori suntem cel mai mare dusman al nostru. Ne spunem ca nu am fost capabili niciodata sa slabim si ca exercitiile fizice sunt prea grele – iar atunci cand incurcam lucrurile, este chiar mai rau. Atunci crezi despre tine “ Nu am vointa “, “ Sunt lenes”. Tindem sa ne concentram mai mult pe aspectele negative ( “ Am mancat prea mult la pranz” ) – decat pe aspectele pozitive ( “ Am mers la magazin pe jos, nu am mai luat masina”).

Sa spunem ca ai cedat tentatiei si ti-ai cumparat o gogoasa in drum spre servici. Vocea interioara ti-ar putea spune “ Daca tot ai gresit, poti sa mananci orice restul zilei”. Dar poti alunga acel gand pentru a lasa vocea sa iti spuna in schimb “ Nu este sfaristul lumii asa ca daca o sa fii atent tot restul zilei, o sa fie bine”.

Exista un vechi proverb: “ Nu-ti spune nimic din ce nu ai spune altcuiva”. In cazul in care unul dintre prietenii tai s-ar plange ca are probleme in a pierde in greutate, cu siguranta nu i-ai spune ca e lenes sau ca niciodata nu o sa isi atinga obiectivele, nu-i asa? Asa ca, de ce iti spui lucrurile astea tie?

Invata sa te incurajezi exact asa cum o faci cu prietenii tai. Pentru ca, atunci cand vine vorba de pierdere in greutate, daca iti spui ca poti, probabil o sa si reusesti!

 

Nu lasa sfarsitul de saptamana sa iti ruineze dietaMajoritatea oamenilor au programul diferit de lucru si odihna in zilele lucratoare din saptamana si in weekend. Este diferita si alimentatia.  De regula, in timpul saptamanii se mananca mai putin din cauza lipsei de timp si in weekend se mananca mai mult.

Sfarsitul de saptamana poate fi destul de dificil pentru o persoana care tine dieta – pentru ca la sfarsit de saptamana ne gasim timpul necesar sa ne rasplatim dupa o saptamana incarcata asa ca ne relaxam, poate luam o masa sau doua in oras sau iesim cu prietenii – activitati care implica mancare si bautura. Daca nu esti atent la ce mananci in weekend, poti anula cu usurinta o saptamana de buna conduita.

Pentru majoritatea oamenilor, verificarea greutatii la inceputul saptamanii nu este deloc productiva – din moment ce raul a fost deja facut in weekend, asa ca este bine se se cantareasca vineri dimineata. Daca a obtinut rezultatele dorite in saptamana ce a trecut, va fi motivat sa fie atent la ceea ce mananca in weekend.

Majoritatea oamenilor folosesc o parte din weekend pentru a se pregati pentru saptamana care urmeaza sa inceapa, asa ca o buna strategie este sa petreci putin timp in bucatarie pentru a pregati mancaruri si gustari sanatoase pentru intreaga saptamana in care vei fi ocupat cu serviciul. Planifica mesele saptamanii inainte de a merge la supermarket! Fa o lista cu alimentele de care ai nevoie si nu te duce la magazin cu stomacul gol!

Unii oameni folosesc sfarsitul de saptamana pentru a face exercitii fizice, sedinte mai lungi decat in timpul saptamanii iar altii au tendinta de a lenevi. Daca nu esti adeptul antrenamentelor, foloseste timpul pentru o activitate pentru care nu ai suficient timp liber in timpul saptamanii – te poti plimba sau poti petrece ceva timp in gradina.

Unele persoane reduc prea multe calorii in timpul saptamanii, gandindu-se ca se pot rasfata astfel in weekend. Dar o punga mare cu chipsuri si cateva beri au peste 1000 de calorii – un pas inapoi destul de mare, daca ai fost atent intreaga saptamana. Ai acumulat acele 1000 de calorii la o singura masa – daca continui asa tot weekendul, cu siguranta nu vei ajunge la un rezultat favorabil.

Daca respecti planul dietei toata saptamana, este natural sa vrei sa iti oferi o recompensa, dar sa te recompensezi cu mancare, cu siguranta nu este o idee buna. Sigur ca poti iesi in oras, te poti simti bine in compania prietenilor, te poti relaxa, aceste momente fiind tot recompense. Vei avea un mai mare succes in a-ti mentine greutatea sub control daca continui sa mananci sanatos, indiferent de ce zi a saptamanii este.

 
duminică,3 iulie, 2011

Dieta fara gluten

Produsele fara gluten sunt la indemana oricui in ultima vreme. Aceste produse sunt din ce in ce mai des intalnite pe rafturile magazinelor. Consumatorii par sa nu se mai sature. Numai anul trecut, americanii au cheltuit 2.6 miliarde de dolari pe alimente fara gluten si sunt dispusi sa cheltuiasca chiar mai mult. Pentru cei care au intoleranta la gluten – o proteina care se gaseste in grau, secara si orz – aceste alimente sunt o binecuvantare. Multe din aceste produse sunt cautate si de cei care tolereaza glutenul foarte bine – crezand ca astfel vor pierde in greutate mai usor. Trebuie sa stiti ca, ” fara gluten” , nu inseamna neaparat continut scazut de calorii.

Aceasta supraabundenta de produse fara gluten este asemanatoare cu avalansa de alimente cu continut scazut de carbohidrati de acum cativa ani. Cand era populara dieta cu continut scazut de carbohidrati, mesele erau formate in special din proteine si grasimi, un numar limitat de fructe, legume si nimic altceva. Avand in vedere ca alegerile alimentare erau atat de limitate, numararea caloriilor nu mai era necesara.

Oamenii pierdeau in greutate desi aveau voie sa consume cata carne doreau. Datorita faptului ca a intervenit plictiseala pentru ca aveau voie sa manance o varietate mica de alimente, oamenii au inceput sa manance mai putin. In fond, cata carne poate manca o persoana, zi dupa zi, la o masa?

Nedorind sa scape nicio oportunitate, fabricantii de produse alimentare au declansat o avalansa de alimente fara carbohidrati – bomboane, paine, biscuiti si prajituri – toate considerate potrivite celor care tin cont de cantitatea de carbohidrati.

Dintr-o data, aceasta dieta limitata a devenit mai variata ca oricand – iar oamenii au inceput sa consume mai multe calorii ca oricand. Deloc surprinzator, au inceput sa se ingrase. De ce? Fiind obisnuiti sa numere doar carbohidratii din alimente, au uitat sa tina cont de caloriile pe care acestea le contineau.

Acelasi lucru se poate intampla si cu dieta fara gluten. Avand in vedere ca principala sursa de gluten din dieta este graul ( produse facute din grau), in dieta fara gluten ar trebui sa se renunte la alimente cum ar fi painea, orezul, pastele, prajiturile, placintele, prajiturile, covrigii si biscuitii pentru a se consuma mai multi carbohidrati din fructe si legume – o strategie deloc rea ce poate ajuta la pierderea in greutate.

Acum putem achizitiona cereale fara gluten, negrese, fulgi de ovaz si prajituri, datorita substitutilor fainii de grau traditionale in majoritatea cazurilor, cum ar fi orezul rafinat, amidonul de porumb sau amidonul din cartofi. Amidonul este amidon – trebuie sa fii atent la calorii!

Comparati etichetele de la prajiturile fara gluten cu cele ale celor cu gluten si va veti da seama despre ce este vorba – aceleasi cantitati, aceleasi calorii. O briosa fara gluten – cu 20g de grasime si 450 calorii, nu se incadreaza in categoria produselor de dieta.
Nu conteaza care sunt motivele voastre sa evitati glutenul, tot va trebui sa fiti atenti la calorii! Daca sunteti atenti doar la cantitatea de gluten, va veti incarca dieta cu produse fara gluten dar bogate in calorii, care ar putea transforma dieta de pierdere in greutate intr-o dieta de ingrasare.

 
Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

  2011  

iulie

 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .