CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

>

2011

>

mai

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

Archive for mai, 2011

 
sâmbătă,28 mai, 2011

Portii mari corpuri mariCateva saptamani in urma, Baza de Coasta a Statelor Unite a anuntat o reducere majora. Nu in personalul lor ci in numarul de pasageri carora li se va permite sa calatoreasca pe barci comerciale. Motivul? Greutatea medie a unui pasager a urcat cu 12 kg – lucru care determina reducerea numarului de persoane pe care o barca il poate sustine in conditii de siguranta. Statistica arata ca doua treimi dintre adultii Statelor Unite sunt supraponderali sau obezi.

Este demonstrat faptul ca suntem din ce in ce mai mari si mai mari. Si se pare ca, pe masura ce dimensiunile noastre cresc, totul in jurul nostru creste inclusiv farfuriile si portiile de mancare.

Cantitatea de alimente pe care noi o cumparam, preparam sau mancam a crescut dramatic in ultimii 30 de ani. Numarul de pachete de “dimensiuni mari” din supermarketuri a crescut de zece ori iar portiile mancarurilor de la restaurant sunt cu 250% mai mari decat dimensiunea recomandata de servire.

Farfuria de la cina, in zilele noastre, contine cu 36% mai multa mancare decat continea acum 30 de ani iar lingurile pe care le folosim sunt aproape de marimea unei lopeti mici. Cu alte cuvinte, “normele noastre de consum” se schimba – cantitatea de alimente pe care o consideram normala este din ce in ce mai mare, si mai mare. Si asta ne face si pe noi mai mari, deasemenea.

Asa cum ne adaptam punctul de vedere cu privire la dimensiunea produselor alimentare, adaptam si mediul inconjurator deasemenea, pentru a se potrivi cresterii noastre in greutate. Masinile sunt dotate cu suporturi pentru pahare mari – pentru ca clientii o cer. Pasim in cladiri cu usi rotative care sunt cu jumatate de metru mai mari decat erau acum 10 ani, ne ferim de ploaie cu umbrele de doua ori mai mari decat diametrul standard.Cererea pentru scaune de toaleta rigide, fotolii de doua ori mai mari si – imi pare rau sa mentionez – sicrie de doua ori mai late, toate sunt in crestere.

Acest lucru nu inseamna ca vom renunta – vom incepe sa modificam portiile pe care le consideram acceptabile si astfel ne vom modifica si greutatea. Da, statisticile sunt sumbre, dar daca incepem sa credem ca greutatea de 110-120 kg este normala, suntem pe cale sa ne convingem ca batalia nu poate fi castigata.

Transformarea portiilor pe care le consumam este ceva cu care fiecare din noi trebuie sa se confrunte la un anumit nivel, in fiecare zi. Chiar daca stim ca pachetele mai mari, farfuriile mai mari si portiile mai mari ne fac sa mancam mai mult, cunoasterea nu este suficienta. Noi toti, trebuie sa ne confruntam cu influentele de mediu care determina cantitatea de alimente pe care o consumam. Trebuie sa ne educam singuri, sa invatam sa cumparam cantitati mai mici de mancare si sa servim portii mai mici de alimente, pe farfurii mai mici – mai avem nevoie sa invatam sa ne multumim cu mai putin.

 

Sambata 28 Mai, este ziua marii finale Champions League

HERBALIFE merge in finala cu Barcelona

MAREA SURPRIZA! MAREA PREMIERA
Herbalife debuteaza la TV in cadrul Finalei Champions League!
Herbalife, Sponsorul Oficial in Nutritie al FC Barcelona, debuteaza in Marea Finala, in premiera in Romania, cu cel mai nou spot publicitar al sau.
Stai cu ochii pe TV! Tine pumnii pentru Barcelona si urmareste Herbalife in Finala!

Sambata, 28 Mai, ora 21:45, IN DIRECT latvr_logo

Urmareste Spoturile TV Herbalife din cadrul finalei
Champions League

HERBALIFE merge in finala cu Barcelona!
 
sâmbătă,21 mai, 2011
Cat dureaza sa slabesti?De fiecare data cand discutam cu un client nou despre un program de slabire primul lucru pe care, in mod normal vrea sa il stie, este cat ar fi trebuit sa cantareasca. Raspunsul este, in mod normal, mai putin direct iar aceasta intrebare este urmata inevitabil de una similara: “cat va dura?”. Raspunsul este in continuare acelasi – “depinde “.

Realizam ca nu este un raspuns satisfacator dar ritmul in care o persoana poate slabi depinde de foarte multe lucruri. Este ca o excursie. Te poti uita la harta, poti stabili cati kilometri ai de parcurs, iti poti da seama care va fi viteza de deplasare si apoi poti estima cat va dura sa ajungi acolo. Lucrul acesta functioneaza uneori. Dar te poti intalni cu un blocaj in trafic sau un ocol. Sau poate conduci printr-un oras prin care nu ai mai fost si te decizi sa te opresti putin.

Aproximativ la fel este si in cazul in care vrei sa slabesti, chiar daca matematica este destul de simpla. Putem estima cate calorii arzi cand te odihnesti ( rata metabolismului ) apoi ne putem axa pe extracaloriile pentru nivelul tau actual de activitate. Daca doresti sa slabesti un kilogram intr-o saptamana trebuie sa renunti la aproximativ 500 de calorii din dieta ta, in fiecare zi. Fie consumi cu 500 de calorii mai putin in fiecare zi, fie arzi acele calorii prin exercitii fizice, sau, indicat ar fi sa gasesti o combinatie intre cele doua.

Problema este ca exista prea multe lucruri care afecteaza rezultatul final. Unul dintre ele ar fi faptul ca estimarile a cate calorii arzi in fiecare zi, sunt doar atat: estimari. Sa tii evidenta a cate calorii consumi, este o estimare, deasemenea – majoritatea studiilor au ratat ca oamenii au tendinta de a subestima caloriile cu cel putin 20%.

Cum ramane cu caloriile pe care tu crezi ca le arzi? O diagrama a exercitiilor fizice ti-ar zice ca intr-o ora de inot arzi 500 de calorii – dar inoti 60 de minute continuu? Chiar inoti?

Asadar, este ca in excursie, poti presupune cat va dura sa iti atingi obiectivele. Dar trebuie sa accepti faptul ca este doar o presupunere. Daca reduci caloriile in mod constant cu 500 de calorii/zi, atunci da, ar trebui sa slabesti aproximativ jumatate de kilogram pe saptamana. Dar, la fel ca atunci cand iti conduci masina, nu poti mentine viteza la un ritm constant sau sa arzi combustibilul intr-un ritm perfect consistent. La fel ca blocajele din trafic sau ocolurile, anumite lucruri pot interveni pentru a incetini procesul de slabire sau pentru a-l stopa. In cele din urma te poti intoarce pe drumul cel bun pentru a merge mai departe.

Daca te intrebi “cat va dura?”, te incurajez sa te concentrezi pentru inceput asupra schimbarilor pozitive pe care le faci pe parcurs deoarece, pe termen lung, daca iti imbunatatesti dieta si devii mai activ, surplusul de greutate va disparea de la sine. La fel ca intr-o excursie, cateodata trebuie sa te concentrezi asupra excursiei, mai putin pe destinatie.

 

In data de 12 mai 2011 Wellness.ro a devenit primul site de produse Herbalife care a obtinut marca de incredere certificat Trusted.ro.

Standartele TRUSTED sunt foarte ridicate. Afla aici detalii despre ele.

Certificat TRUSTED, Wellness.ro devine un site de maxima incredere unde poti cumpara produse Herbalife pentru tine sau persoanele dragi.

Este important sa stii ca Wellness.ro, fiind atestat TRUSTED, respecta legislatia in vigoare si bunele practici in comertul electronic, asigurand astfel o experienta de cumparare cat mai placuta.

Descopera avantajele comertului online cu ajutorul nostru, Wellness.ro !

 
luni,16 mai, 2011

Cum sa imbatranim sanatos

Multora dintre noi ne place sa credem ca suntem mai tineri decat in realitate. Este ceva ce observam in timp ce rasfoim albumele cu pozele familiei si realizam cu cat mai in varsta pareau sa arate parintii sau bunicii nostri in jurul varstei de 50 de ani fata de cum arata multi dintre cei cu aceeasi varsta acum.

Chiar si asa, corpurile noastre isi incep lentul declin inca din jurul varstei de 30 de ani – moment in care niciun sistem nu ramane neatins. Progresele medicinei si ale stiintei au demonstrant ca traim mult mai sanatos decat au facut-o parintii nostri asa ca este de asteptat sa fim capabili sa muncim si sa traim mai mult decat au facut-o ei, deasemenea.

Stiinta studiaza efectele imbatranirii asupra tuturor fronturilor. O atentie deosebita este acordata importantei mentinerii masei musculare pentru a ne mentine sanatosi, plini de viata si independenti pe masura ce imbatranim. A avea o musculatura adecvata inseamna ca, pe masura ce imbatranim, sa ne pastram sanatosi si mobili pentru a ne fi mai usor sa ne pastram echilibrul care previne cazaturile. Si cum tesutul muscular arde calorii, mentinandu-l, ne va ajuta sa fim in forma deasemenea.

Daca nu avem grija de muschii nostri, vom fi din ce in ce mai slabiti si vom pierde rezistenta – pe masura ce muschii devin mai slabiti, vom avea tendinta de a face exercitii fizice din ce in ce mai putin. Daca pierde tesut muscular, corpul incepe sa arda mai putine calorii si, asociat cu activitate fizica redusa – va incepe sa depuna grasimi.

Oamenii de stiinta nu sunt siguri cu exactitate de ce pierdem masa musculara pe masura ce imbatranim. In jurul varstei de 30 de ani, pe la inceputul varstei de 40 de ani, incepem sa pierdem aproximativ un kilogram de masa musculara in fiecare an.

Genetica, activitatea fizica si dieta, toate joaca un rol foarte important – din moment ce nu putem schimba mesajul nostru genetic, este clar ca exercitiile fizice de rezistenta si dieta adecvata bogata in proteine ne poate ajuta sa incetinim procesul de pierdere al masei musculare.

Antrenamentul cu greutati este metoda cea mai buna daca vrei sa iti pastrezi sau sa iti definesti musculatura. Nu numai ca poate ajuta la cresterea masei musculare si a rezistentei ( chiar si la persoane de 60 – 70 ani) dar ajuta si la cresterea puterii musculare, deasemenea.

Puterea este forta si viteza de deplasare de care avem nevoie pentru a indeplini sarcini de zi cu zi – cum ar fi coboratul dintr-o masina sau ridicatul de pe scaun. Avem nevoie de ambele – rezistenta ne poate ajuta sa deschidem mai usor un capac de borcan iar puterea ne poate ajuta in cazul in care suntem pe punctul de a cadea pe scari sau de a aluneca. Exercitiile de rezistenta ajuta si la mentinerea mesei osoase. Exercitiile fizice de doua ori pe saptamana care antreneaza toate grupele de muschi ar trebui sa fie suficiente.

Pentru a mentine sau pentru a mari masa musculara trebuie sa mancam proteinele adecvate – oamenii in varsta au nevoie de cantitati mai mari de proteine in dieta decat adultii tineri, pentru fabricarea tesutului muscular. Persoanele in varsta trebuie sa-si distribuie aportul de proteine uniform pe tot parcursul unei zile. Este nevoie de cel putin 20 de grame de proteine la o masa, pentru a stimula sinteza proteinelor la persoanele adulte in varsta, asa ca cercetatorii sugereaza ca acestia ar trebui sa consume 20-30 de grame de proteine la fiecare masa principala a zilei – proteine ce pot fi obtinute din jumatate de piept de pui, un fileu de peste sau o ceasca de branza de vaca, degresata.

A manca bine, a te pastra activ, te ajuta sa imbunatatesti definitia imbatranirii – ii numim astazi pe cei intre 65 si 74 de ani “ batrani tineri” si, pana nu implinim 85 de ani suntem in continuare “ la varsta a doua “. Am redefinit procesul de imbatranire, deasemenea – ne place sa spunem ca “50 este noul 40”

 
miercuri,11 mai, 2011

8 metode pentru a te ingrasa sanatosCei care se chinuie sa slabeasca probabil cred ca ar fi grozav sa faca schimb de loc cu cineva care incearca sa se ingrase. De cele mai multe ori, persoanele care incearca sa se ingrase intampina la fel de multe greutati in atingerea telului lor ca si acelea care incearca sa slabeasca. Pe langa asta, ambele categorii se confrunta cu probleme in legatura cu imaginea corpului lor si simt ca orice ar face, se gandesc doar la mancare.

Pentru ca o persoana subponderala sa castige in greutate intr-o saptamana, trebuie sa consume 500 de calorii in plus, in fiecare zi. Multi gasesc acest lucru foarte greu de realizat pentru ca procesul este destul de lent.

Cativa ani in urma, nutritionistii au sfatuit persoanele subponderale sa creasca numarul caloriilor consumate intr-o zi prin orice mijloace, asa ca, s-a considerat ca deserturile, cremele si dulciurile s-ar potrivi in dieta acestora. Cunoascand ce cunoastem astazi despre dezavantajele consumului exagerat de zahar si grasimi, este putin mai greu sa crestem numarul caloriilor consumate fara a apela la aceste produse.

Cheia este ca accentul sa se puna pe alimentele sanatoase dar bogate in calorii si pe timpul acordat meselor principale ale zilei, in fiecare zi.

Cai de a creste numarul caloriilor, intr-un mod sanatos:

  1. Cerealele cu continut ridicat de calorii sunt cele consistente. Daca cutia de cereale pare grea cand o ridici, esti pe calea cea buna. Alege cerealele cu nuci si seminte sau fructe confiate. Creste numarul de calorii consumate cu aceste cereale adaugand lapte, nuci, seminte, unt sau banane la micul dejun. Fructele confiate si sucurile 100% naturale au mai multe calorii decat fructele proaspete. Fructele consistente cum ar fi banana si papaya au mai multe calorii decat pepenele care este zemos.
  2. Folositi fructe uscate, cerealele si suc natural de fructe la prepararea bauturilor usoare. Daca aceste sucuri te baloneaza, incearca sa le consumi intre mese mai degraba, decat impreuna cu alimentele.
  3. La salate indicat este sa folosesti ulei de masline si sa adaugi nuci, seminte, boabe de fasole, avocado, branza cu continut scazut de grasimi, masline.
  4. Mazarea, cartofii dulci sau porumbul, au mai multe calorii decat celelalte legume asa ca adauga-le, langa celelalte legume sarace in calorii, atunci cand pregatesti o salata. Consuma paste din cereale si orez brun, iar la sandwish-uri poti folosi paine graham.
  5. Pentru a mari numarul caloriilor poti creste si dimensiunea portiei de mancare pe care o consumi in mod normal decat sa te bazezi pe alimente mai putin sanatoase, pline de gasimi.
  6. Budinca cu continut scazut de grasimi, briosele cu cacao sau iaurtul pot fi considerate deserturi sanatoase. Incearca sa inabusi fructe uscate cu suc de cereale si scortisoara, amesteca-le cu iaurt si astfel vei obtine un desert delicios.
  7. Cheia pentru a creste in greutate in mod sanatos este sa consumi gustari sanatoase.  Poti consuma aceste gustari intre mese si inainte de a merge la culcare, cu un obiectiv de 6 mese pe zi. Daca esti una dintre acele persoane care poate sta mai mult timp fara sa manance, iti poti seta telefonul pentru a te anunta cand este timpul pentru o noua masa sau o noua gustare.
  8. Un shake de proteine, un bol cu lapte, cereale si fructe confiate, nuci, seminte sau un sandwish, sunt variantele ideale pentru o gustare sanatoasa.

Vezi aici programele pentru ingrasare Herbalife.

 

Nu-ti lasa familia si prietenii sa iti ruineze programul de slabireExista situatii cand familia si prietenii nu te sustin in programul tau de slabire. Simti ca ei incearca sa iti saboteze dieta. De fiecare data cand te intalnesti cu ei, aduc tot felul de bunatati, iar uneori iti zic ca te plac mai mult cand erai mai plinuta!

Nu conteaza ce schimbari incerci sa faci in dieta ta – fie ca vrei sa slabesti, sa scazi nivelul colesterolului sau sa iti tii nivelul zaharului sub control – probabil vei da peste un sabotor de diete pe parcursul acesteia. Poate ca este vorba de sotul sau sotia care iti gateste un pranz bogat in calorii si iti reproseaza: “Trebuie sa mananci ce am gatit pentru ca am gatit pentru tine! ” – sau de colegii de munca care iti admira progresul si te ademenesc: “Te descurci atat de bine cu dieta incat ar trebui sa mananci cu noi la fast-food doar de data asta! ”

Mai sunt si cei care spun ca te placeau mai mult inainte, cu toate acele kilograme in plus. De cele mai multe ori spun asta pentru ca esti din ce in ce mai putin asemanator lor si devii persoana care ei doar spera sa devina.

Exista tot felul de motive pentru care oamenii intervin in eforturile noastre de auto-imbunatatire. Uneori, acestia sunt bine-intentionati – la urma urmei, exista modalitate mai buna de a-i arata unei persoane ca te intereseaza decat oferindu-i mancarea preferata?
Uneori, intervine gelozia, deasemenea. Pe masura ce devii in forma si sanatos, sunt cei din jurul tau care nu se bucura de acelasi succes asa ca reusita ta ii face sa simta ca initiativa lor a esuat.

Un barbat care isi vede perechea in forma, mai subtire dar mai puternica, va incepe sa isi faca griji ca o va pierde si va incerca sa o saboteze. Ii va spune ca ii e dor sa manance inghetata impreuna in fata televizorului sau ca ii e dor de liniile corpului ei.

Cand un cuplu discuta despre problema slabirii ambii inteleg bine ce au de facut si de ce. Partenerul care nu slabeste trebuie sa se angajeze sa ofere suport si sa nu recurga la metode sabotaj. De cele mai multe ori, toata lumea castiga.  Un cuplu ar putea sa gateasca impreuna preparate sanatoase, sa se plimbe prin parc in fiecare seara dupa cina.

Iti trebuie tarie de caracter pentru a devia o parte din incercarile de sabotaj. Poti incerca o abordare subtila – “Da, acele cotlete de porc chiar arata delicios – poate le voi gusta mai tarziu”. Cand aceasta abordare nu are rezultate, trebuie sa fii direct – “ Mama, imi place la nebunie puiul prajit, pe tine te iubesc, dar incerc sa imi tin colesterolul sub control”.

Adu-le la cunostinta colegilor ca esti aceeasi persoana ca si pana acum, ca ti-ar face placere sa ii insotesti la o iesire in oras dar ca ti-ar fi cu adevarat de ajutor daca ti-ar respecta efortul fara sa te ademeneasca cu aripioare picante.

 

televizorUn articol recent din LA Times purta un titlu care spunea ca privitul la televizor are ca efect cresterea in greutate.
Nici o veste noua – la urma urmei, daca nu faci sprinturi prin sufragerie in timp ce iti urmaresti emisiunea preferata, nu arzi calorii.

Dar nu este insasi televiziunea principala problema, de multe ori luam cu noi gustari in fata televizorului. Pur si simplu, pozitia corpului asezat o perioada mai mare de timp – fie ca stam in fata unui ecran mare sau unul mai mic – conduce la schimbari biochimice in modul in care corpul depoziteaza grasimile si zaharul, schimbari ce au un impact negativ asupra sanatatii.

Noi, oamenii, am fost conceputi pentru a avea un stil de viata activ. Impartasim genetica cu stramosii nostri vanatori-culegatori care petreceau o mare parte din timpul unei zile cautand alimente. Suntem meniti sa fim activi intreaga zi iar biologia noastra este adaptata unui nivel ridicat de activitate fizica. Asa ca, atunci cand comportamentul nostru functioneaza in contradictie, adica lenevim toata ziua, cu modul in care a fost conceput, adica pentru un nivel ridicat de activitate fizica, biologia lucreaza impotriva noastra.

Daca alegi sa iti urmaresti emisiunea preferata de la televizor, nu asocia aceasta activitate cu momentul gustarilor. Daca se poate, instaleaza-ti televizorul astfel incat sa te poti intinde, sa mergi pe banda de alergat sau sa ridici greutati in timp ce urmaresti emisiunea preferata. Daca iti petreci ziua in fata computerului, livreaza mesaje colegilor ce locuiesc in apropiere, in persoana, in loc sa le trimiti mail sau sa ii contactezi telefonic. In timp ce lucrezi, poti incerca deasemenea, sa stai asezata pe o minge pentru stabilitate sau sa mergi intr-un ritm lent pe banda de alergat.

 

Alimentatia sanatoasa in vacantaVacantele sunt minunate si drumul pana la locul dorit poate fi jumatate din distractie, dar calatoriile ne intrerup programul obisnuit si astfel ajungem sa servim majoritatea meselor la restaurante, ceea ce poate duce la o alimentatie scapata de sub control.

Oamenii care sunt intrebati ce vor face in vacanta spun de multe ori ca vor lua o pauza si de la dieta. Totusi, sfatul nostru este sa planuiti inainte si sa incercati sa va respectati programul obisnuit de alimentatie. Astfel, va veti intoarce din calatorie fara prea mult „bagaj in exces”.

Gustarile din timpul calatoriei pot face kilometrii sa treaca mai repede, dar amintiti-va ca indiferent daca va aflati in masina, tren sau avion, cand petreceti multe ore stand jos, nu ardeti prea multe calorii.

Prima regula este sa nu plecati de acasa inainte de a manca ceva. Un bol de cereale va va potoli foamea pana la ora pranzului. Daca va aflati in masina, gasiti timp sa impachetati niste sandviciuri si fructe pentru pranz, pentru ca fast-food-urile sa nu va atraga atunci cand va opriti. Impachetati gustari sanatoase, cum ar fi batoanele proteice, fructele sau nucile. Acest lucru functioneaza si in cazul in care calatoriti cu avionul, pentru ca mancarea sanatoasa poate fi greu de gasit intr-un aeroport. Zborurile la ore tarzii pot fi o parte din vacanta, asa ca in loc sa asteptati sau sa vizitati restaurantul aeroportului, incercati sa ardeti calorii mergand.

Hidratarea este si ea importanta in timpul verii sau in aerul uscat din avion. Ar trebui sa consumati un pahar de lichid pe ora in timp ce calatoriti cu avionul, dar daca alegeti sucuri acidulate sau cocteiluri, veti aduna calorii, asa ca alegeti apa, ceaiul sau bauturile sportive si aveti grija cat alcool si cofeina consumati.

Daca hotelul ales ofera mic dejun, aveti grija. E tentant sa mancam prea mult cand nu platim pentru mancare. Chiar si iaurturile, painea si cerealele pot fi rele cand consumam mai mult de cat ar trebui.

 
Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

  2011  

mai

 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .