CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

>

2009

>

august

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

Archive for august, 2009

 

luigiMulti dintre noi avem impresia ca noi putem controla cantitatea de mancare ingerata. Credem ca organismul nostru ne va „spune” ca s-a saturat si ca dupa ce terminam de mancat chiar stim cat am mancat. Ce bine daca era adevarat! „Cercetarile ne-au aratat ca diversi factori din jurul nostru ne determina sa gatim mult si sa mancam mult mai mult decat avem nevoie,” spune Luigi Gratton, M.D., Vice Presedinte pe probleme de Nutritie in Herbalife. „Farfurii mari –  tacamuri din ce in ce mai mari – ne determina sa mancam mai mult decat avem nevoie.”  Un experiment* efectuat intr-o gelaterie a aratat faptul ca cei carora li s-au dat farfurii mari si linguri mari, au mancat cu 57% mai multa inghetata decat cei care au primit in castroane mici si au avut lingurite.
Cantitatea pe care urmeaza sa o mancam este in general stabilita chiar inainte sa luam prima inghititura. Realitatea releva faptul ca mancam oricat si orice – fie ca e mult sau putin. Faptul ca mancam la un fast-food sau la un restaurant, ne incanta atata timp cat savuram fiecare inghititura. Nu lasam stomacul sa ne dea semnalul ca s-a saturat, ci mai degraba lasam in urma noastra o farfurie mare si goala.

Cantitatea pe care urmeaza sa o mancam este in general stabilita chiar inainte sa luam prima inghititura. Realitatea releva faptul ca mancam oricat si orice – fie ca e mult sau putin. Faptul ca mancam la un fast-food sau la un restaurant, ne incanta atata timp cat savuram fiecare inghititura. Nu lasam stomacul sa ne dea semnalul ca s-a saturat, ci mai degraba lasam in urma noastra o farfurie

Controland cat de mult pui in farfurie incepi sa controlezi cat de mult mananci. insa mai sunt si alti factori care ne pot determina sa mancam exagerat. Doar la simpla vedere a mancarii sau prezenta mirosurilor apetisante de paine proaspata sau de gogosi – ne pot determina sa mancam, chiar daca nu ne este foame. Va prezint cateva metode care ne ajuta sa nu exageram:
• Folositi vesela mica, nu mare – Este o metoda veche, dar ajuta – folosind farfurii mici si pahare inalte,  transparente, o sa aveti iluzia ca aveti mai multa mancare in farfurie si mai multa bautura in pahar.  Tacamurile mici o sa va impiedice sa mancati prea mult – folositi totul in miniatura.
• Folositi recipienti alimentari pentru o singura portie – Cu cat recipientul este mai mare, cu atat si mancarea este mai multa. Acele cutii imense, care sunt mai ieftine decat cele mici, pot fii bune pentru portofelul vostru, dar studiile arata ca veti consuma mult mai mult – cu pana la 20% mai mult decat daca ati fii cumparat doar cutii mici. Mai bine alegeti tot ceea ce este ambalat ca pentru o singura portie.
• Dulciurile – Fa in asa fel incat dulciurile sa nu fie accesibile si la indemana. Poate ca nu intotdeauna te apuci sa coci prajituri cu ce ai prin casa, insa daca ai mereu in frigider prajituri semipreparate si un cuptor cu microunde, o sa fii tentat. incearca sa nu le ai mereu in preajma – mai bine pune in locul lor platouri cu fructe.
• Poti sa ai mai multe varietati de mancare, dar nu exagera – Studiile arata ca mancam mult mai mult daca avem o varietate mai mare de alimente in farfurie – toate acele gusturi variate iti tin papilele in alerta. Fructele sarace in calorii si legumele sunt cele mai bune, insa daca trebuie sa participati la o masa traditionala in familie, limitati-va la doar cateva bucati de mancare in farfurie.
• Shake it up – incearca un shake proteic cu Formula 1 Herbalife la micul dejun sau la pranz. Preparat cu o anumita cantitate de lapte, pudra proteica si fructe, este mai usor sa controlezi portiile. Adaugand cateva cuburi de gheata creezi senzatia ca e mai mult, insa nu o sa adaugi calorii – serveste din pahare inalte.

 
luni,24 august, 2009

Legumele, zarzavaturile, si fructele constituie o importanta sursa de energie pentru organism, in primul rand datorita glucidelor. In aceeasi masura, sunt mari depozitare de vitamine si oligoelemente, asadar, elementele nutritive pe care ni le pune la dispozitie natura verde, indispensabile vietii. Anotimpul rece ofera o diversitate de legume, zarzavaturi si fructe din care se poate alege pentru gustari delicioase: tarte cu fructe, salate colorate sau supe. Totul insa trebuie facut cu mare atentie, astfel incat rezultatul sa fie exact cel dorit: un organism frumos si sanatos.

fasole

FASOLEA PASTAI
Contine: Vitaminele C, A si folati(lipsa acidului folic in organism poate cauza severe oscilatii de dispozitie, disfunctii ale stomacului si digestiei) .
– se aleg pastaile de culoare deschisa, mici si fara pete, care se desfac usor.
– pastaile trebuiesc curatate inainte de folosire; se pastreaza in frigider aproximativ 5 zile.
– pentru ½ kg de boabe de fasole se folosesc trei parti de apa fiarta si 4-5 linguri de sare; fasolea se fierbe timp de 6-12 minute, se scurge si se spala cu apa rece folosind o strecuratoare; in final, se adauga unt, sare, piper si alte condimente.

usturoi1

USTUROIUL
Contine: Fitochimicale ( flavonoide si carotenoide -sunt pigmenti naturali ce confera fructelor si legumelor culori distincte, insa acestea le confera alimentelor si proprietati care joaca un rol important in mentinerea sanatatii)
-sunt recomandate capatanile tari si bine uscate.
-se pastreaza intr-un loc uscat si racoros, nu in frigider.
-da gust mancarurilor, este delicios in friptura si nelipsit in piftie.

cartof_1

CARTOFII
Contin: Vitaminele A, C, B6, fibre, cupru si potasiu.
-sunt recomandati cei medii, rosii sau albi, tari, ovali, fara lovituri.
-rezista mult(in special cei rosii) daca sunt pastrati la loc racoroc, intunecat si uscat.
-sunt deliciosi copti in coaja aprovimativ 30-45 de minute si apoi ornati cu smantana, sunculita si sare; fierti timp de 20-30 minute si serviti natur, in tocanite sau piure.

sanatatea_venita_din_sfecla___leguma_ajuta_la_scaderea_tensiunii_arteriale_911_20080708143451_762

SFECLA
Contine: folati, potasiu si vitamina C.
-radacina trebuie sa fie tare, fara crapaturi, de marime mica sau medie; frunzele sunt comestibile proaspete.
-se curata de frunze se se pastreaza in frigider in pungi de plastic, o saptamana sau chiar mai mult.
-sfecla se curata de coaja si se serveste in salate sau doar cu ulei si sare.

 
miercuri,5 august, 2009
Apa

Apa

Apa este indispensabila pentru oricare functie a corpului uman si trebuie consumata zilnic pentru a fi sanatosi. Aceasta importanta a apei este accentuata si prin faptul ca organismul uman, nu poate rezista mai mult de cateva zile fara apa, pe cand fara hrana poate rezista mai mult.

Corpul omenesc detine 70% apa in tesuturi si 30% in oase. Multe femei au impresia ca daca consuma o cantitate substantiala de apa, aceasta le ingrasa. Ei bine, aceasta afirmatie nu este adevarata. Apa este factorul numarul 1 in slabire (pierdere din greutate). Din contra daca organismul dvs. retine apa atunci trebuie sa consumati cate 2 l – 2,5 l de apa zilnic. Nu este neaparat sa beti pahare intregi de apa, dar cel putin luati cateva inghitituri mici si dese.

Pentru a slabi cu produsele Herbalife este necesar sa beti la fel 2 l – 2,5 l de apa zilnic.

Daca doriti sa slabiti sanatos si fara diete drastice atunci obijnuiti-va organismul cu consumul de apa.

 
Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

  2009  

august

 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .