PROGRAMELE
NOASTRE |
|
RESURSE |
|
COMANDA PRODUSE |
|
SUPORT |
|
|
Zaharul
|
Zaharul este unul
dintre alimentele cele mai studiate si mai contestate de
medicina, fie ea clasica ori naturista. Fiind un aliment foarte
concentrat, el uzeaza pur si simplu anumite organe. Pentru un
organism adaptat de milioane de ani sa se hraneasca cu zaharuri
complexe din fructe, miere, cereale si legume, ingerarea unei
ciocolate sau a altor dulciuri concentrate este un adevarat soc,
care produce dezechilibre in lant:
zaharul strabate cu usurinta intestinul
subtire ajungand in sange, unde provoaca o stare de
hiperglicemie;
aceasta va determina o stare de excitare
fizica si nervoasa;
pancreasul alertat peste masura, secreta mai
multa insulina decat normal, ceea ce are ca rezultat scaderea
zaharului din sange sub medie, asa incat in scurt timp se
instaleaza o stare de hipoglicemie;
ficatul isi face datoria si transfera o parte
din rezervele sale de glucide in sange.
Aceste alternante deregleaza intreg metabolismul
si, in timp, obosesc si uzeaza organismul (mai ales pancreasul),
epuizand in acelasi timp sistemul nervos. Chiar daca organismul
uman are o mare capacitate de adaptare, si suporta o vreme
aceste fenomene, mai tarziu, insa, apar probleme de sanatate.
Iata care sunt principalele tulburari:
pancreasul suprasolicitat se deregleaza,
normalizand tot mai greu glicemia, ceea ce duce la diabetul
zaharat, cu toate consecintele sale cumplite: de la orbire la
tulburari circulatorii majore ori boli cardiace fatale. In
Romania se estimeaza ca peste sase sute de mii de oameni sufera,
in diferite stadii, de diabet.
sistemul imunitar este partial inactivat
vreme de cateva ore dupa ingerarea zaharului printr-un lant de
procese hormonale prea complexe pentru a fi descris aici.
Aceasta duce la o expunere periculoasa si inutila la gripa, boli
de plamani, infectii urinare si intestinale, rinita, sinuzita
etc.
lipsa de calciu se instaleaza si ea cu
timpul, mai ales daca consumul regulat de zahar in diferite
forme este insotit si de un stres puternic.
caria dentara apare la 94% din populatia care
consuma produse cu zahar (de sase ori mai mult decat in urma cu
200 de ani, inainte de descoperirea zaharului). Cauza nu este,
asa cum se credea acum zece ani, faptul ca zaharul si dulciurile
favorizeaza dezvoltarea bacteriilor pe dinti, ci perturbarea
unui lant de procese metabolice ale calciului.
obezitatea se instaleaza frecvent la marii
consumatori de dulciuri. Acest lucru se produce, desi zaharul nu
este atat de bogat in calorii pe cat se crede, dar are "darul"
de a perturba echilibrul hormonal, ceea ce duce la cresterea
apetitului si la dezvoltarea in exces a tesutului adipos.
se dezvolta
celulita, aspectul respingator de
coaja de portocala, ca rezultat al dereglarii schimbului de
substante.
o serie de alte boli cum ar fi: reumatismul,
anemia, astenia, degenerescenta osoasa, cancerul, scleroza
multipla, sinuzita si rinita cronica, tulburarile hormonale se
agraveaza ca o consecinta a consumului de zahar si se retrag ca
prin farmec o data ce am renuntat la el.
o serie de alte boli cum ar fi:
reumatismul, anemia, astenia, degenerescenta osoasa,
cancerul, scleroza multipla, sinuzita si rinita cronica,
tulburarile hormonale se agraveaza ca o consecinta a
consumului de zahar si se retrag ca prin farmec o data ce am
renuntat la el.
Iata de ce va propunem sa renuntati doar
pentru o perioada, sa zicem o luna, la zahar, pentru a
verifica in practica efectul miraculos al renuntarii la
otrava alba, cum "alinta" naturistii occidentali zaharul.
Cel mai potrivit inlocuitor natural al
zaharului este mierea de albine, un amestec foarte complex
de zaharuri naturale, un produs viu, care contine substante
special facute sa ajute organismul sa asimileze fara
probleme acest aliment. In perioada de vara-toamna, un
inlocuitor si mai bun sunt fructele proaspete. Sucurile,
salatele de fructe, fructele sunt o adevarata relaxare
pentru organism, ducand la normalizarea glicemiei, la
reglarea functiilor pancreasului, la rafinarea gustului,
precum si a perceptiilor olfactive. Iarna, fructele uscate:
stafidele, smochinele, curmalele, caisele deshidratate etc.
sunt un excelent inlocuitor al zaharului. Ele sunt foarte
dulci, foarte bogate in zaharuri (aproape 80% din masa lor),
dar sunt mult mai usor de suportat de organism fata de
zaharul alb.
|
|
|
|
|
|
Mentinerea echilibrului in ceea ce mananci este cheia succesului pentru o masa
sanatoasa.
Produsele Herbalife
te ajuta sa asiguri acest echilibru. |
|
|
|
|
Retete
Rezultate cu produse Herbalife
Produse recomandate
suplimentar:
|
|
|
|